Evenementenagenda Twenterand van 28-08 t/m 08-09

Dit overzicht is samengesteld op 23-08-2019, wijzigingen voorbehouden.
Zie: www.puurtwenterand.nl voor actuele en uitgebreidere gegevens.
Vrijdag 30 augustus
De Pollen- West Geesteren
Zomerfeest De Pollen-West Geesteren. Vanaf vrijdagavond tot en met zaterdagavond feest in De Pollen. Kijk voor het volledige prgramma op www.zomerfeest-depollenwestgeesteren.nl. Locatie: Hoek feestterrein
Vinckenweg en Vonderakkersweg, De Pollen- West Geesteren. Aanvang: 19:00 uur
Vroomshoop
Vrijdagmiddagborrel in Het Punt!. Laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen en daarnaast ook nog eens de perfecte plek om te netwerken. Locatie: Grand Café en Sportcafé Het Punt, Burgemeester
Koetjestraat 2,Vroomshoop, 0546-705050, Aanvang: 16:30 uur
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Sport en spelmiddag. Westerhaar aan zet houdt een sport en spelmiddag voor de jeugd. Gratis toegang. Tijden:15.00-17.00 uur. Locatie: Speeltuin “Ons Domein”, Leidijk 14, Westerhaar-Vriezenveensewijk
Zaterdag 31 augustus
De Pollen- West Geesteren
Zomerfeest De Pollen-West Geesteren. Vanaf vrijdagavond tot en met zaterdagavond feest in De Pollen. Kijk voor het volledige prgramma op www.zomerfeest-depollenwestgeesteren.nl. Locatie: Hoek feestterrein
Vinckenweg en Vonderakkersweg, De Pollen- West Geesteren. Aanvang: 11:00 uur
Vriezenveen
3 september 2019
Zangmiddag Vriezenveen. Voor iedereen die van zingen houdt. Er wordt gezongen uit: Johannes de Heer, Liedbundel of het Liedboek voor de Kerken. U bent van harte welkom van 14:30 uur tot 16:00 uur, de koffie staat klaar. Voor vervoer kunt u bellen naar : 0546-564070.
Vroomshoop
6 september 2019
American Tukkerday. Op 6 en 7 september staat Vroomshoop in het teken van de American Tukkerday! Net als voorgaande jaren is de toegang geheel gratis voor zowel kijkers als bezitters van Amerikaanse voertuigen.
Locatie: terrein American Tukkerday Vroomshoop. Voor meer gegevens zie: www.americantukkerday.nl
Vroomshoop
7 september 2019
Hollandse avond; Feestweek Vroomshoop. Frans Duijts is de hoofd act van de eerste editie van de Hollandse Avond in de feesttent in Vroomshoop. Ook De Havenzangers en Harten 10 treden tijdens deze avond op. Locatie:
Feesttent Vroomshoop. Voor meer gegevens zie: www.feestweekvroomshoop.nl Tijden: 21:00-01:00 uur
Helikoptervluchten boven Vroomshoop. Helikoptervluchten tijdens openingsdag 160 jaar Vroomshoop. Vroomshoop altijd al eens vanuit de lucht willen bekijken? Locatie: vanaf Vroomshoop Oost aan de Twentelaan.
Vanaf: 10:00uur Voor meer gegevens zie: www.feestweekvroomshoop.nl
American Tukkerday. Op 6 en 7 september staat Vroomshoop in het teken van de American Tukkerday! Net als voorgaande jaren is de toegang geheel gratis voor zowel kijkers als bezitters van Amerikaanse voertuigen.
Locatie: terrein American Tukkerday Vroomshoop. Voor meer gegevens zie: www.americantukkerday.nl
De Haere Triatlon Vroomshoop. De 10e editie van de De Haere Triatlon wedstrijd in Vroomshoop en omgeving.Start bij zwembad de Zandstuve, finish bij de rotonde bij de Beatrixlaan / Hoekweg. Tijden: 10:15-18:00uur Voor meer gegevens zie: www.triatlonvroomshoop.nl
8 september 2019
Vroomshoop
Feestweek Vroomshoop. Nieuw tijdens de feestweek: Beer & Grill. Dampende barbecue smokers met een stevige hamburger, malse gemarineerde spareribs, versbereide pizza’s uit de steenoven vanuit een oude Brandweerwagen, ambachtelijk Italiaans schepijs uit een nostalgische ijswagen en ga zo maar door! Tijden: 14.00-20.00 uur. Van 14.00 tot 17.00 uur is de Formule 1 Grand Prix van Italië met Max Verstappen live te zien op groot scherm. Aansluitend is er livemuziek van Rockaholics. Gratis entree. Locatie: Oranjeplein.
Exposities en tentoonstellingen
Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker. Geopend: Wo t/m vrij 4-18 uur, Za 10-18 uur, verder op afspraak. Twistveenweg 13, 0546-659118.
Vriezenveen
Tentoonstelling 650 jaar brandweer in Vriezenveen. Deze brede tentoonstelling geeft een inkijk van hoe het vroeger was maar ook de huidige situatie wordt tentoongesteld. De tentoonstelling is onderdeel van de activiteiten in het kader van het 650 jarig bestaan van Vriezenveen en duurt dan ook tot na de feestweek in september.
locatie: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 0546-563476, openingstijden: 10:00-17:00.
Tentoonstelling Bernard Jaspers Faijer (1903-1979). Tot 30 september schilderijen over de geschiedenis en gebruiken van Vriezenveen. Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen, 0546-562385,
vriezenveen@bibliotheektwenterand.nl, http://www.bibliotheektwenterand.nl
Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info, Den Ham. Tel 0546-671778. www.puurtwenterand.nl
Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te
korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van dinsdag t/m zaterdag.
Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo.
Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za.
Langlopend:
Den Ham
Ponyrijden op de Lourenshoeve. Ponyrijles voor kinderen zonder rijervaring (3 tot 12 jaar) Elke zaterdag en in de vakanties. Opgave is verplicht 24 uur van tevoren via: 0546-672950 of mailen naar manege@lourenshoeve.nl.
Entreeprijs: € 8,00. Openingstijden: ma t/m vr 11:00-11:30, za.12:00- 12:30 Locatie: Vakantiepark De Lourenshoeve, Flierdijk 3, www.lourenshoeve.nl
Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *