Meer dan 8 uur topsport in Vroomshoop

Zaterdag 7 september: een bomvolle agenda bij De Haere Triatlon Vroomshoop. Meer dan 700 sporters op de baan: in vele categorieën en leeftijden van 5 tot 72.

Dit jaar nieuw op het programma: de zestiende afstand en een loopfietsrace.

Al jaren staan op het vaste programma bij de Triatlon in Vroomshoop de kwart afstand, de achtste en de jeugdrubriek. Sinds vorig jaar is daar een halve triatlon aan toegevoegd met dit jaar wegens succes een dubbel aantal startplaatsen (80 in plaats van 40). En weer werd een nieuwe afstand toegevoegd: de zestiende triatlon. Deze serie is zeer positief ontvangen bij de sporters, zowel bij de wat oudere jeugd als bij 60+ (trouwens ook toegestaan voor de leeftijden ertussen).

Wall of Fame krijgt nieuwe parcours records

Ondanks dat het weer zich zo nu en dan van zijn slechte kant liet zien (tijdens de fietsrondes van de halve triatlon hadden de atleten zelfs last van een heuse hagelbui!) werden er mooie prestaties geleverd. De eerder behaalde baanrecords zijn op diverse afstanden verbeterd. Kijk daarvoor op de Wall of Fame van de Triatlon Vroomshoop.

NTB Eerste Divisie Finaledag

Er kwamen vele atleten uit andere delen van het land, onder andere voor de finale dag van de 1eDivisie. De NTB had deze afsluitende dag van de 1eDivisie Team Sprints toebedeeld aan Vroomshoop. Hiervoor begaven ruim 200 atleten in groepjes van 3 of 4 zich in hoge snelheden over het parcours, een mooi gezicht hoe ze elkaar ondersteunen om met elkaar een snel resultaat neer te kunnen zetten.

Er kan er maar 1 de beste zijn

Enkele namen: overall winnaars bij de halve triatlon: Pascal Dankelman uit Ommen & Manon Goosen uit Nijmegen. Overall winnaars bij de kwart triatlon: Han Peter Lucas uit Zwolle & Renate Post uit Emmen.

De overall snelste Twenteranders op de kwart zijn Job Lamberink uit Den Ham & Suzanne Baars uit Vriezenveen. Bij de achtste triatlon is dat Lars Knol uit Vroomshoop & Ruth Bokhove uit Geerdijk. Kijk voor alle uitslagen op de website www.triatlonvroomshoop.nl

Jeugd heeft de toekomst

Ook jeugd was weer in grote getale aan het sporten, circa 100 kinderen deden individueel of in een team mee aan de Rabo Kids triatlon. En zij werden door Bultje opgewacht bij de finish! Dat leverde mooie fotomomenten op.

En ook dit jaar leverde elke inschrijving van een jeugddeelnemer een zak apppelen op voor Stichting Manna, een mooie geste van de Rabobank via “Run for food”. Èn was de Rabobank bij de finish aanwezig om direct aan alle jeugddeelnemers een buitenbeentje-peer uit te delen.

Paratriatleet Imar de Boer deelnemer bij jeugdafstand

Nog iets nieuws in Vroomshoop: Imar de Boer (Vroomshoop) krijgt de kans om zichzelf uit te dagen op de jeugdafstand. Ondanks zijn handicap (hij is rolstoelgebonden) gaat hij alle afstanden zelf afleggen. Vorig jaar deed bij mee aan de paratriatlon in Zwolle, dit jaar sport hij in zijn eigen dorp!

Zelfs de allerkleinsten mogen finishen

Primeur in Vroomshoop: nu is ook aan de allerkleinsten de gelegenheid geboden om op het afgezette parcours te sporten. Via sponsoring van Pumptrack.nl werd een loopfietsenrace gehouden voor 2 tot 5 jarigen. En wat is er nu leuker om ook onder de hoge finishboog door te mogen! Het was een groot succes.

Een welgemeend dank-je-wel

Ieder jaar zetten vele enthousiaste en betrokken vrijwilligers zich in. Dit jaar werden door meer dan 170 personen zeer uiteenlopende taken uitgevoerd; van de zeer vroege morgen tot ver na de prijsuitreiking waren zij in touw.

Ook is de organisatie alle sponsoren heel dankbaar, op velen kan jaar in jaar uit worden gerekend.

En de medewerking van aanwonenden is ook zeer belangrijk om zo de sporters een veilige route te kunnen bieden. De sporters hebben genoten van de ondersteuning door de bewoners en bezoekers langs het parcours. En ook de organisatie zelf kijkt terug op een mooi evement.

Volgend jaar weer? De datum is al gepland: 5 september 2020.

Wilt u meer informatie over het jaarlijks evenement, neem dan een kijkje op de website www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *