Filmavond met een Toefje ZorgAccent

Enkele keren per jaar heeft theater Het Punt de theaterzaal beschikbaar voor filmliefhebbers. Op 10 oktober aanstaande is het de beurt aan de film Dorst met Simone Kleinsma in de hoofdrol. Dorst is een verfilming van de gelijknamige roman van Esther Gerritsen en gaat over de zorg van een dochter voor haar terminaal zieke moeder.

Coco is een jonge studente. Ze heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder terminaal ziek blijkt en op droge wijze zegt: “Ik ga dood”. Coco wil haar moeder helpen in de tijd die ze nog met haar heeft en grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan. Ze trekt bij haar moeder in om voor haar te zorgen. De film is onderdeel van Theater met een toefje Zorg, welke ZorgAccent organiseert in samenwerking met vier regionale theaters. Het Punt is daar één van.

Eerder speelde de documentaire ‘Het doet zo zeer’ van Heleen van Rooyen, over de zorg voor haar moeder die aan Alzheimer leed, in een uitverkochte zaal in Het Punt. Verderop in het theaterseizoen zal de theatervoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’, gespeeld door actrice Saskia Temmink en ook onderdeel van Theater met een toefje Zorg, te zien zijn in Het Punt. De film Dorst met Simone Kleinsma en Elise van ’t Laar is zowel indrukwekkend als humoristisch. Het zal bij veel mensen (h)erkenning brengen rondom terminale ziekte en de zorg voor een dierbare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *