Bijeenkomst Twenteraad: Innovatief en duurzaam ondernemerschap in Twente

Donderdag 19 september organiseert het Presidium van de Twenteraad de eerste bijeenkomst na de zomervakantie. Het thema is ‘Duurzaam en innovatief ondernemen in Twente’. De avond is bestemd voor gemeenteraadsleden uit de Regio Twente die zich kunnen laten inspireren door o.a. Doekle Terpstra, aanjager Nationaal Techniekpact 2020.

De aanwezigen maken die avond ook kennis met vier innoverende bedrijven in de gemeente Twenterand. De bijeenkomst start bij Raab Karcher in Vriezenveen en eindigt bij de ondernemersbeurs die in het kader van 650 jaar Vriezenveen wordt georganiseerd.

In de stad of op het platteland

In Twente hebben we tal van innovatieve bedrijven die op het gebied van circulariteit en duurzaamheid opereren. Zijn deze bedrijven allemaal te vinden in de steden of rond onze universiteit? Veel innoverende bedrijven bevinden zich juist op het platteland. Ze bedenken oplossingen om Nederland van het gas af te helpen, veranderen zeewater in zoetwater, optimaliseren het hergebruik van grondstoffen en maken duurzame innovaties voor bouwend Nederland. Welke bedrijven zijn dat? Wat kunnen de bedrijven betekenen voor de Twentse samenwerking? En omgekeerd, omdat het een wisselwerking is?

Vernieuwende en inspirerende inzichten

Deze avond wordt duidelijk wat de regionale samenwerking voor de innovatieve en duurzame bedrijven betekent en wat deze bedrijven voor de regio betekenen. Waar zitten de opgaven? Wat kan beter tussen overheden en ondernemers? Wat gaat goed? Een rondgang langs een aantal innoverende bedrijven in Twenterand geeft vernieuwende en inspirerende inzichten. Verder is er volop aandacht voor de Regionale Energie Strategie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *