Samen wandelen maakt fitter en gezonder, ook in Vroomshoop

Wekelijks wordt er gewandeld en wel op dinsdag vanaf 13.00 uur, een uurtje met iedereen uit Vroomshoop die graag samen willen wandelen.

De één loopt 5 kilometer/per uur, de ander 2,5. Daardoor hebben zich ondertussen al twee groepen gevormd. Want een uur lang in een ander tempo lopen daar heeft nagenoeg niemand plezier in. En plezier is wel het belangrijkste, naast uiteraard het bewegen.

Het is fantastisch om te zien dat beide wandelgroepen groeien in aantal. En de motivatie om mee te wandelen is heel divers: meer energie hebben of krijgen, beter slapen, sterkere spieren, meer uithoudingsvermogen, wandel nu vaker in de week, daling cholesterol en zelfs daling van het gebruik van medicatie.

Misschien heeft u ons al eens zien lopen door Vroomshoop en gedacht: “dat zou ik ook wel willen?” Maar vreest u dat uw energie het niet toelaat? Vanwege de landelijke actie ‘Diabetes Challenge’, willen wij als wandelgroepen ook stil staan bij chronisch zieken op dinsdag 24 september aanstaande. Voor deze doelgroep is het soms heel lastig om weer in beweging te komen. Deze “challenge” wordt eind september afgesloten in Den Haag met een finaledag, maar ook wij willen hier in Vroomshoop aandacht aan schenken.

Wilt u ook werken aan uw gezondheid en heeft u een chronische ziekte en weet u niet hoe te beginnen met bewegen? Kom dan dinsdag 24 september om 12.45 uur naar Het Punt aan de Burgemeester Koetjestraat in Vroomshoop. U kunt dan uw wens doorgeven / vraag stellen aan enkele professionals van de Haere en ZorgSaam Twenterand en uiteraard wandelen we ook deze middag.

Week van de Ontmoeting
Ook in ‘De week van de ontmoeting’ bieden we graag extra aandacht aan u als nieuwe wandelaar! En wel op dinsdag 8 oktober staan we samen stil bij het woord ontmoeten. Misschien een leuk idee om iemand mee te nemen tijdens de wandeling die veel alleen is en contacten wel gezellig vindt?

U hoeft zich niet vooraf aan te melden en deelname aan deze activiteit is gratis. Voor vragen kunt u mailen naar info@dehaere.nl of lleemrijse@zorgsaamtwenterand.nl

We zien u graag bij Het Punt om samen te bewegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *