Vroomshoopse Twirlster op weg naar EK

Twirlster Maud Jansen van muziekvereniging de Harmonie Vroomshoop neemt op 10 t/m 13 oktober deel aan het EK Twirlen in het Italiaanse Lignano Sabbiadora. De 15 jarige Maud die haar twirl-/majorette carrière als meisje van 4 jaar begon bij Muziekvereniging “De Harmonie Vroomshoop” heeft zich in verschillende teams van de vereniging en solistisch ontwikkeld tot een twirlster met een hoog niveau en behoord inmiddels bij de landelijke top.

Natuurlijk is dit Maud niet aan komen waaien en gaan hier uiteindelijk jaren van trainen aan vooraf. Maud zelf deed voor het eerst mee aan de voorrondes NK op haar 10e met een solo optreden. Daarna heeft ze er elk jaar deze voorrondes behaalde met 1 of 2 onderdelen. In 2018 werd ze uiteindelijk 5e op het NK met haar solo. Dit bleef in de majorettewereld niet onopgemerkt waarna ze in oktober 2018 werd benaderd om deel te gaan nemen in de selectie van Showtwirl team Liberation uit Lelystad. Deze selectie onder leiding van Rachida Bou-Chamach had zichzelf tot doel gesteld om uiteindelijk in 2019 op de wedstrijdvloer van het EK te staan. In 2018 en 2019 zijn de benodigde plaatsingspunten hiervoor behaald en is dit doel behaald.

Het gedisciplineerde trainen in het team onder leiding van Rachida heeft Maud ver gebracht, dit is iets wat ze zal blijven volhouden om zo ook solisten onder de vlag van de Harmonie Vroomshoop verder te komen. Rachida heeft meerdere EK titels op haar naam staan en de verwachtingen zijn dan ook hoog. Op 8 oktober vertrekt het team richting Italië waarna de EK op 10 oktober van start zal gaan. De Harmonie Vroomshoop is trots dat één van haar majorettes op dit niveau acteert en wenst Maud heel veel succes tijdens de laatste voorbereidingen en de uiteindelijke wedstrijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *