Oplossing in zicht voor verpauperde situatie Manitobaplein

Het College van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 1 oktober een principebesluit genomen over een initiatief voor de ontwikkeling van Manitobaplein 2 t/m 5 in Vriezenveen. Er ligt een plan voor 16 appartementen, 20 zorgeenheden en op de begane grond is er gelegenheid voor bijvoorbeeld praktijkruimtes voor zorgverleners. Wethouder Roel Koster is blij dat er wat gebeurt: “Het is volgens mij al wel tien jaar een lelijke plek in Vriezenveen en nu ligt er een mooi initiatief, dat zorgt voor opwaardering van dat gebied.”

Koster geeft aan dat het hier om een principebesluit gaat: “De initiatiefnemer zal vanzelfsprekend over dit idee in gesprek gaan met de buurtbewoners. Ook het parkeren, de herinrichting van de openbare ruimte en welke soorten zorg er kunnen komen, zijn nog onderwerp van gesprek. Maar we zijn erg blij dat er nu een kansrijk initiatief ligt,” aldus de wethouder.

Als deze gesprekken hebben plaatsgevonden, wordt een bestemmingsplanprocedure opgestart om de ontwikkeling mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *