Vrivo mannen komen tekort

De mannen van Vrivo hadden het zaterdag moeilijk tegen subtopper Twente-Sparta. De pass bij de koploper in de 1e klasse liep niet lekker. Desondanks gaf setwinst in de 1e set hoop op meer. Maar terwijl de pass bij de tegenstander vaak wel goed aankwam, werden er in het achterveld van Vrivo nogal wat passes gemist. En ook het blok van Twente-Sparta was beter verzorgd. Dat laatste was uiteraard een gevolg van de zwakke eerste ballen van Vrivo. Als passes niet aankomen, heeft de spelverdeler weinig keuzemogelijkheden en zijn de aanvalsposities voor de tegenstander voorspelbaar. Als daar dan af en toe ook nog set-ups bijkomen, die te scherp of te laag liggen, kan de tegenstander de net- en veldverdediging rustig organiseren.

De verschillen bleven klein, maar Vrivo kon Twente-Sparta niet echt onder druk zetten. Uiteindelijk was alleen in de 2e set het verschil ruim, in de andere sets bleef Vrivo redelijk bij. Maar setwinst zat er niet meer in. Ondanks de 1 – 3 nederlaag is Vrivo nog altijd koploper, maar heeft meer wedstrijden gespeeld dan de concurrentie en heeft al veel meer verliespunten. Setstanden 25 – 22, 22 – 25, 20 – 25, 22 – 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *