Doelpuntloze slotfase breekt TOP opnieuw op

Afgelopen zaterdag stond er voor de toppers de thuiswedstrijd tegen Regio’72 uit Vaassen op het programma. Waar TOP puntloos onderaan staat en de ambitie heeft om niet te degraderen draait Regio’72 mee om de promotie plekken. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. van der Veen.

Bij TOP ontbrak Jordy Reekers in de basis, hij werd prima vervangen door Leroy Olsman. Beide ploegen begonnen rommelig aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt viel pas na ruim 7 minuten aan de kant van Regio’72. In de aanval hierop zorgde Regio’72 voor de eerste vak wissel van de wedstrijd 0-2. TOP wist hierna voor het eerst tegen te scoren, gevolgd door een score van Regio’72. TOP wist door 2 snelle goals de stand weer gelijk te trekken 3-3. Hierna brak er voor de toppers zowel verdedigend als aanvallend een slordige fase aan. Aanvallend werden er vele 100% procent kansen gemist en verdedigend werden er te veel persoonlijke fouten gemaakt. TOP keek lijdzaam toe hoe de ploeg uit Vaassen uitliep. Beide ploegen gingen de rust in met een 5-10 stand.

Na de rust scoorde Regio’72 het eerste doelpunt gevolgd door twee scores van TOP 7-11. TOP kon het verschil niet kleiner maken maar liet Regio’72 ook niet verder uitlopen. De bezoekers speelde een moeizame 2de helft en wisten de korf sporadisch te vinden. TOP vocht zich met nog ruim tien minuten op de klok terug tot 12-14. Hierbij hield het echter op voor TOP; net als tegen Invicta kwamen de toppers in de slotfase niet meer tot score. Regio’72 scoorde in de slotminuut het laatste doelpunt van de wedstrijd. De scheidsrechter floot af bij een 12-15 eindstand.

De komende 3 wedstrijden zullen voor TOP beslissend gaan worden voor een kans op lijfsbehoud. Achilles, Harkema en EKC zijn dan de tegenstanders. De respectievelijke nummer 7, 6 en 4 op de ranglijst. Achilles is de eerste tegenstander van de 3. TOP gaat aankomende zaterdag om 16:10 op bezoek in Almelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *