Bijeenkomst Alzheimer café: ‘Hoe betrek je de buurt’

In Den Ham wordt op 22 januari een Alzheimer café bijeenkomst georganiseerd over het betrekken van de sociale omgeving in het bieden van hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorger.

Veel mantelzorgers én vrienden, buren of familieleden van iemand met dementie zullen dit herkennen: ‘Laat maar weten als ik iets voor je kan doen’. Vaak blijft het daarbij; de mantelzorger vindt het lastig om een concrete hulpvraag te stellen. De buur, vriend of familielid wil wel helpen, maar weet niet goed hoe.

Alzheimer café Twenterand organiseert daarom een informatief en luchtig programma met het thema: ‘Hoe betrek je de buurt?’. In één uur wordt aandacht besteed aan de impact van dementie in de samenleving. Ook komt het stellen van een duidelijke hulpvraag en het bieden van gerichte hulp aan bod.

U kunt gratis deelnemen aan deze bijeenkomst op 22 januari om 19.30 uur bij Alzheimer Café Twenterand aan de Tye 1 in Den Ham.

Mantelzorgers worden gevraagd een buur, vriend(in), familielid of verenigingsmaatje mee te vragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anita Stroot van Evenmens Twenterand via: astroot@evenmens.nl of telefoonnummer: 0546-898372

Website:  www.evenmens.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *