Amicitia pakt in thriller eerste overwinning in Kampen

Foto: Tennekes

Vooraf was het duidelijk dat Amicitia een belangrijke wedstrijd ging spelen in de strijd om degradatie. Directe concurrent Wit-Blauw in Kampen was de tegenstander. De Toyota Drent formatie had zich goed voorbereid en kende de belangen van een goed resultaat maar al te goed. Het was dan ook teleurstellend en frustrerend dat het vooropgezette plan in de eerste helft er onvoldoende uit kwam. Amicitia kon in de beginfase nog wel aanhaken (5-4), maar Wit-Blauw toonde zich de sterkere ploeg op basis van inzet en het afronden van kansen. De oranjekragen gingen met een 12-8 achterstand rusten. De meningen in de kleedkamer waren eensgezind. Wilde men een overwinning uit het vuur slepen dan moest er nog meer gestreden worden en kansen worden benut. Bovendien kwamen te veel tegendoelpunten tot stand uit overtredingen, hoe gemakkelijk wil je het de tegenstander maken. Bij aanvang van de tweede helft leek het in eerste instantie niet veel beter te gaan voor Amicitia (14- 8) maar de ploeg toonde karakter. Na elf minuten viel eindelijk de aansluitingstreffer (17-16) en dat gaf de trouwe Vriezenveense supporters nieuwe moed. Er ontspon zich een heerlijke tweestrijd waarbij Amicitia steeds meer grip kreeg op het spel. Wit-Blauw gaf niet op en toonde zich een taaie opponent (19-17 en 20-18), maar na ruim een kwartier spelen kwam Amicitia terug tot 20-20. Om daarna ook direct de eerste voorsprong te nemen (20-21). Wat volgde was een scoreverloop in de laatste vijf minuten van de wedstrijd met in totaal dertien doelpunten. Een minuut voor tijd scoorde Amicitia opnieuw de gelijkmaker (27-27).

SONY DSC

En het was invaller Kelly Landkroon die met haar derde doelpunt na een mooie aanval in de slotminuut voor de winnende treffer zorgde. Eindstand 27-28. Na afloop was er de enorme ontlading bij Amicitia en haar supporters. De door velen als bloedstollend ervaren slotfase zorgde voor veel vreugde en tevredenheid. Coach Patrick Hage gaf zijn spelers een groot compliment voor hun inzet en doorzettingsvermogen. Met deze overwinning heeft Amicitia de laatste plaats gewisseld met ASVD. Samen met de ploeg uit Dronten en Wit-Blauw Kampen staat het op nu vier wedstrijdpunten na een halve competitie. Komende zaterdag wacht de ontmoeting in Vriezenveen met ongeslagen koploper Unitas. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Stamper en begint om 19:30 uur. Voorafgaand om 18:05 uur speelt Amicitia 2 tegen koploper Sparta (Zw) 2. Een aantrekkelijk programma dat vermoedelijk weer op veel publieke belangstelling mag rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *