Overzicht van stormschade in Twenterand

De storm Ciara die dit weekend door Nederland raast, zorgt voor onstuimig weer. Gisteren was het hoogtepunt van de storm en de brandweer van Twenterand heeft diverse meldingen ontvangen. De brandweer van Den Ham mocht als eerste uitrukken voor een stormschade bij de Jumbo aan de Grotestraat in Den Ham en Vriezenveen werd opgeroepen om een stormschade af te handelen aan de Weidehuislaan in Almelo.

Aan de Vriezendijk in Den Ham is een dakplaat los gewaaid van een bedrijfshal. Omdat deze gevaarlijk los hing heeft de brandweer deze verwijderd en veilig gesteld. Het betrof een grote plaat die door de harde wind los gerukt was en dreigde op de weg te vallen.

Een boom is ‘s middags rond 14:30 op een berging van een huis gevallen als gevolg van de harde wind aan de Gruto in Vroomshoop. Hierbij is een raam van de berging gesneuveld. De brandweer heeft de boom weg gehaald om verder schade te voorkomen. Vriezenveen mocht daarna nogmaals naar Almelo voor een stormschade aan de Rombout Verhulstlaan.

Daarna kwam de volgende stormschade melding aan de Bevert in Vroomshoop rond 21:45 uur. Ter plaatse bleek dat er tijdens een zware bui met onweer en harde windvlagen het dak van een afdak achter een woning er compleet is afgewaaid. De delen van het dak lagen verspreid achter het huis en in de directe omgeving. De brandweer heeft de restanten van het dak verwijderd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar is de schade aanzienlijk.

Bij vd Bosch Beton aan de Daarlerveenseweg in Vriezenveen is rond 22.00 uur een stapel betonnen tegels omgevallen. De oorzaak was en de wind en deze zijn geheel over de weg gevallen. De brandweer heeft samen met de politie de weg afgesloten en handmatig alle tegels van het wegdek verwijderd. De brandweer van Den Ham kreeg daarna een melding voor een stormschade aan de Rohorst in Den Ham.

De brandweer van Vriezenveen werd als laatste zondag even na 23.00 uur opgeroepen voor een melding van stormschade aan de Prinsenweg in Vriezenveen. Ter plaatse bleek een boom te zijn omgewaaid die een groot deel van het wegdek blokkeerde. De brandweer heeft de takken weggezaagd en de weg weer vrij gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *