Zoektocht naar burgemeester in Twenterand hervat

Vanaf vandaag kan weer gesolliciteerd worden naar de burgemeestersfunctie van de gemeente Twenterand in de provincie Overijssel. Eerder besloot de Commissaris van de Koning in goed overleg met de gemeente om de minister te vragen de vacature in het voorjaar van 2020 opnieuw open te stellen. Dat verzoek is gehonoreerd, solliciteren kan vanaf vandaag tot 12 maart 2020.

De profielschets is op 3 oktober 2019 door de gemeenteraad vastgesteld en werd kort daarna opengesteld door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De sollicitatieprocedure voor een burgemeester in de gemeente Twenterand leverde eind 2019 te weinig sollicitaties op om een goed gedragen keuze te maken. 

Sinds 18 mei 2017 is Annelies van der Kolk waarnemend burgemeester in Twenterand. Zij blijft aan tot de uiteindelijke benoeming rond is. Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft er het volste vertrouwen in dat de mooie gemeente Twenterand in september van dit jaar een goede, Kroonbenoemde nieuwe burgemeester krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *