Carnaval, iedereen is welkom

LANGEVEEN/BRUINEHAAR – Zondag 9 februari was de Pancratiuskerk in Langeveen kleurrijk met ballonnen en serpentines versierd voor de carnavalsviering van de Turftrappers. Een groot aantal kinderen was in carnavalskleding naar de kerk gekomen. Samen met prins Patrick, adjudant Jeroen, jeugdhoogheden Idse en Maties, de Raad van Elf, dansmariekes en een groot aantal oud-hoogheden zorgden ze voor veel vrolijkheid in de kerk.

Iedereen is welkom

Diaken Huitink ging voor tijdens deze carnavalsviering, op carnavalsklompen en met een rode toeterneus bij de hand. Hij ging met de carnavalisten in gesprek over het vervagen van grenzen tijdens carnaval. Wonen de hoogheden van de Turftrappers in Langeveen of in Geesteren? En wat is Klein Langeveen, hoort het bij Geesteren of is Geesteren onderdeel van de gemeente Klein Langeveen? In Langeveen maakt het niet uit, want ‘een echte Turftrapper kik ok boet’n de grèèns’.

Kinderwoorddienst

Achter de schermen gingen ook de kinderen aan de slag met het thema ‘Iedereen is welkom’. Zij maakten een bord met daarop gekleurde handen en hun namen. Ook knutselden ze carnavalssteken waarmee ze enthousiast een polonaise door de kerk liepen, samen met diaken, hoogheden, Raad van Elf, dansmariekes en meer carnavallisten.

Het muzikale geweld kwam tijdens de carnavalsviering in Langeveen van dweilorkest Loat Goan en themakoor Courage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *