Hollywoodster lyrisch over foto Twentse fotografe

Ze was er dagenlang maar wat druk mee. Nadat Mireille Droste uit Deurningen een foto had gemaakt, geïnspireerd op een filmposter van de tachtiger jaren rolprent The Blue Lagoon, had ze talloze media aan de lijn. Niet in de laatste plaats omdat het uitgerekend hoofdrolspeler en Mireilles jeugdidool Christopher Atkins was die hoogstpersoonlijk zo lyrisch had gereageerd op haar foto. “De journalisten bleven maar bellen.”

FOTO van MIREILLE DROSTE

Ze kwam op het idee van de ‘filmfoto’ omdat ze telkens dezelfde opmerkingen kreeg als ze een foto van haar zoontje Job (12) op sociale media postte. “Mensen zeiden telkens dat hij zo lijkt op die hoofdrolspeler van The Blue Lagoon.”

Kats verliefd
Wat haar inspireerde. Vooral ook omdat ze zelf als beginnend tiener destijds groot fan was van Atkins. “Ik was kats verliefd op hem”, zoals dat dan in het Twents heet. Ze besloot een van de iconische scènes uit The Blue Lagoon na te fotograferen. Waarbij de palmbladen van de tropische jungle plaats moest maken voor de maïskolven van een Twentse akker. “Ik had eerst een goed plekje uitgezocht als decor. Daarna was het wachten op het juiste licht. Na twee, drie avonden was het hét juiste moment.”

Met in de hoofdrollen zoon Job en als tegenspeelster Malene, een achttienjarige plaatsgenote die voor deze gelegenheid in de huid kroop van Brooke Shields. “Job is een stukje kleiner en moest op een krukje staan om op de juiste hoogte te komen. Maar ik was dik tevreden over het eindresultaat en besloot daarom de foto te posten op Instagram.”

Regen aan reacties

En toen ontplofte dus de boel. “Het bleef maar enthousiaste reacties regenen. En ik weet nog steeds niet hoe, maar op de een of andere manier is die foto dus ook bij Christopher Atkins beland.”
Ze wist niet wat ze zag toen er een mailtje van hem in haar digitale brievenbus rolde. Met een super enthousiaste reactie. Dat ik een amazing fotografe ben en dat soort kreten. Echt op z’n Amerikaans, maar enorm leuk. Zeker als je bedenkt dat hij dus een van de grote filmhelden uit mijn jeugd was.”

Al dacht ze in eerste instantie aan een grap. “Ik dacht vanzelfsprekend dat ik in de maling werd genomen. Maar mijn kinderen plozen het meteen uit en hij bleek het echt. Nadat ik hem mailde, antwoordde hij: ‘Yes, it’s really me’. Haha, dat geloof je toch niet?!”

Sneeuwbal
Maar wat ze daarna over zich heen kreeg… “Het begon met een verhaal bij de regionale omroep RTV Oost. Dat veroorzaakte een gigantisch sneeuwbaleffect. De Tubantia/Twentsche Courant volgde, er verschenen verhalen op de website van de NOS en het AD en ik mocht op komen draven bij meerdere radioprogramma’s. Radio1, Jeroen van Inkel, het programma van Jurgen van den Berg. Het hield gewoon niet meer op. En dan te bedenken dat ik die foto puur voor de grap had gemaakt…”

Recent nog kwam de Deurningse in het nieuws nadat ze een award had gewonnen tijdens een prestigieuze internationale fotowedstrijd. “Maar als ik heel eerlijk ben, vind ik wat me nu overkomt stiekem misschien wel leuker.”

En er komt mogelijk nog een vervolg aan. “Christopher Atkins vertelde dat hij begin dit jaar nog in ons land was – op bezoek bij Conny Breukhoven – en dat hij wel vaker in Nederland komt. Het leek hem leuk een keer een photoshoot met mij te maken. Of ik het zou doen? Nou, ik weet nu al dat ik oog in oog met hem bloednerveus ben, maar zo’n kans krijg je natuurlijk maar éénmaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *