Mariaschool in Langeveen opent het carnavalsseizoen op de 11e van de 11e

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Traditiegetrouw begint op de 11e van de 11e het carnavalsseizoen. Door het coronavirus is dat dit jaar anders. Er zullen in de gemeente Tubbergen geen nieuwe hoogheden zijn, optochten zijn afgelast en grote carnavalsfeesten gaan niet door. Op de Mariaschool in Langeveen werd het carnavalsseizoen deze woensdag echter wel geopend en ook zijn er net als andere jaren jeugdhoogheden gekozen. Dit jaar zullen Lynn Mensen en Rosanne Schothuis de scepter zwaaien over de Mariaschool.

Stemmen

Twee weken geleden hebben zij en zes klasgenoten uit groep 8 zich verkiesbaar gesteld. Ze maakten dit bekend met kleurrijke posters bij de ingang van de school, zodat alle leerlingen wisten op wie ze woensdag 11 november konden stemmen. Na nog een voorstelronde op de 11e van de 11e en het laten horen van alle lijfliederen en lijfspreuken kon het stemmen beginnen, de jongste kinderen aan de hand van foto’s en de grotere door middel van een officieel stembiljet.

Voorop in de polonaise

Na het tellen van alle stemmen werd eerst in groep 8 bekendgemaakt dat Lynn en Rosanne de meeste stemmen hadden gekregen. Zij mochten de kleding van prinses en de adjudante aantrekken, met daarbij natuurlijk een steek en een scepter in de hand. Ze waren superblij en dachten: “Wow, dit gebeurt echt!” Onder luid tromgeroffel en hun lijflied –Gezelligheid kent geen spijt van Sound Rush ft. Frans Duijts– gingen prinses Lynn en adjudante Rosanne voorop in de polonaise, naar de gemeenschapsruimte waar alle andere leerlingen met spanning zaten te wachten op de nieuwe hoogheden.

Verrassingsfilmpje

Na een kort woordje werden Lynn en Rosanne verrast door een filmpje van de grote hoogheden, prins Patrick en adjudant –en vader van Rosanne– Jeroen uit Klein Langeveen. Zij feliciteerden de nieuwe jeugdhoogheden op een originele, carnavaleske manier met hun benoeming. Vervolgens werd met alle kinderen en alle juffen de polonaise ingezet en feestgevierd. En dat past helemaal bij de lijfspreuk van de nieuwe jeugdhoogheden: ‘Met Lynn als prinses en Rosanne als adjudant, gaan we springend, dansend en hossend door ’t Turftrappersland!’

Inmiddels hebben de nieuwe jeugdhoogheden hun eerste officiële taak al volbracht. Zij mochten de Turftrappersvlag hijsen om het carnavalsseizoen écht te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *