Ongeveer 60 nieuwe woningen in Vroomshoop

Mensen willen graag in Twenterand wonen. In de verschillende dorpen gaan de kavels als warme broodjes over de toonbank. En er komen weer nieuwe mogelijkheden bij. Vanaf zomer 2021 begint waarschijnlijk de bouw van zo’n zestig nieuwe woningen in plan Vroomshoop Oost. “En dat is nodig ook, want Vroomshoop is in trek voor mensen binnen en buiten de gemeente,” aldus wethouder Bart-Jan Harmsen. De woningen worden gebouwd in de volgende fase 2C van de woonwijk Vroomshoop Oost.

Op de foto Edo Evers (links) en Gerard Hoiting (rechts) namens de VOF Roelofs Timmerhuis Vroomshoop en in het midden Bart-Jan Harmsen, wethouder Wonen gemeente Twenterand.

De gemeente Twenterand en de VOF Roelofs Timmerhuis hebben overeenstemming bereikt over de verdere ontwikkeling van het bestemmingsplan Vroomshoop Oost. De overeenkomst werd vandaag ondertekend door wethouder Bart-Jan Harmsen namens de gemeente Twenterand en de heren Hoiting en Evers namens de VOF Roelofs Timmerhuis Vroomshoop. Ook laatstgenoemde is blij dat er gebouwd kan blijven worden in Vroomshoop Oost: “Het is goed dat we met elkaar deze belangrijke stap hebben gezet en dat we nu zo snel mogelijk starten met de bestemmingsplanprocedure. Alle kavels in de vorige fase zijn namelijk verkocht en de animo blijft onverminderd groot.”

In trek

De toevoeging van zo’n zestig woningen aan de bestaande woonwijk in Vroomshoop Oost voorziet in een duidelijke behoefte. De druk op de woningmarkt is op dit moment erg groot. En Twenterand in zijn algemeenheid en Vroomshoop in het bijzonder zijn in trek. Harmsen: “Uit overleggen met de plaatselijke makelaars maken wij op dat deze belangstelling niet alleen uit Vroomshoop komt. Steeds meer mensen uit andere plaatsen en soms zelfs van ver buiten de regio, komen in Vroomshoop wonen. Het is een dorp dat eigenlijk op alle gebieden goed scoort. De sfeer, de winkels en de bereikbaarheid zijn er bijzonder goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *