Een oud huis biedt veel mogelijkheden voor energiebesparing door isolatie

Jaren ’30 woningen zijn nog altijd populair. Ze hebben een bepaalde charme en kenmerken zich door veel stijlvolle elementen zoals glas-in-lood, kamers en suite en erkers. Veel kopers laten zich dan ook verleiden door de authentieke sfeer van zo’n woning. Maar qua leefcomfort blijft er vaak nog wat te wensen over. Door stap voor stap energie besparende maatregelen te treffen, zul je niet alleen comfortabeler wonen maar ook besparen op je energierekening. Oude huizen lenen zich hier perfect voor. 

Neem een voorbeeld aan Henk Roeleveld uit Oldenzaal. Hij kocht zijn huis uit 1928 met energielabel F. In 40 jaar tijd bracht hij het naar energielabel A. Henk: “De belangrijkste reden om dit te doen was comfortabeler wonen. Maar daarnaast ook besparen op energiekosten. Je kunt bijna niet stoken tegen een huis dat aan alle kanten warmte verliest. Dus begon ik in 1983 met het isoleren van de daken, zolder en de spouwmuren. Later volgde vloerverwaming en plaatste ik tochtstrips, radiatorfolie en HR++-glas om de warmte binnen te houden. Het is een investering die loont. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor als we ons huis ooit willen verkopen.”  

Duurzaam Thuis Twente helpt eigenaren woning te verduurzamen

Henk is in zijn vrije tijd wooncoach bij Duurzaam Thuis Twente. Een stichting die namens de 14 Twentse gemeenten huiseigenaren helpt bij vragen over hun woning en hen daarbij belangeloos duurzaam advies geeft. Hij spreekt uit eigen ervaring en dat maakt het interessant voor woningbezitters die wel willen verduurzamen, maar niet goed weten hoe. Hij, en nog 50 andere wooncoaches in Twente, geven onafhankelijk advies zonder commercieel belang. Tevens zijn ze goed geinformeerd over subsidies en financieringsmogelijkheden. Bent u eigenaar van een huis dat voor 1992 is gebouwd? Dan komt er graag een wooncoach bij u langs om u persoonlijk advies te geven. Naast alle mogelijkheden met betrekking tot isolatie, kan de wooncoach u ook alles vertellen over andere manieren om energie en/of water te besparen. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamthuistwente.nl of bel 088 185 01 30.    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *