Niek Kop gekozen tot voorzitter van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop

Amateurkoren mogen vooralsnog niet zingen. Daarentegen is het houden van een ledenvergadering weer wél toegestaan. Van die mogelijkheid maakte het Chr. Mannenkoor Vroomshoop gebruik door op 26 november zijn uitgestelde ledenvergadering te houden, met een beperkte deelname en op grote afstand van elkaar in de kerkzaal van kerkelijk centrum Irene. Bovendien werden de aanwezige koorleden voorzien van een origineel mannenkoormondkapje.

Het jaar 2019 was nog een jaar vol hoogtepunten met het vertrouwde Nieuwjaarsconcert in Den Ham, twee ingetogen en stijlvolle Passiestondes, twee keer De Winterkraaien en drie keer Droom de Dag, en ter afsluiting twee drukbezochte Kerstconcerten in Den Ham en Vriezenveen samen met het Groot Twenterands Vrouwenkoor.

Het coronavirus zorgde helaas voor een haperend 2020. Na het Nieuwjaarsconcert en de 17e en 18e opvoering van De Winterkraaien kwamen repetities en concerten in maart abrupt tot stilstand. In september werd nog even gerepeteerd in de hervormde kerk in Den Ham, maar daarna moest het koor opnieuw stoppen met zingen. Hopelijk kan het koor ergens in het begin van 2021 weer gaan repeteren, want het zingen én de onderlinge contacten worden node gemist door de koorleden en dirigent Gezinus Veldman.

Desondanks was er op de ledenvergadering ook goeds nieuws te melden. Het ledenbestand is ondanks alle coronazorgen op peil gebleven, en ook de financiële positie van het koor is stabiel en solide.

Bestuurswisseling: Niek Kop links, Jans Kamphuis rechts.

Waarnemend voorzitter Jans Kamphuis maakte bekend dat Niek Kop unaniem was gekozen tot nieuwe voorzitter van het koor. Niek, met Vroomshoopse wortels en wonend in Den Ham, zal vanaf heden de leiding over het 100-koppige mannenkoor op zich nemen. Jans Kamphuis nam na 8 jaar als bestuurslid en 1 jaar waarnemend voorzitterschap afscheid uit het bestuur. Eerste secretaris Ferrie Oortgijsen knoopte er nog weer 3 jaar aan vast, waarmee het bestuur weer compleet is.

Jan Kampman

Normaal gesproken worden de jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens de ledenvergadering. Dit jaar ging alles anders. Twee leden van het bestuur bezochten de jubilarissen thuis op in Almelo en Vroomshoop, om Germt Minnema en Jan Kampman te feliciteren met hun 40-jarige lidmaatschap. Daar kregen ze een zilveren draagspeld, een bos bloemen én een uniek mondkapje overhandigd.

Germt Minnema op de foto met zijn vrouw Dini.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *