Twenterand bevriest huurtarieven sportverenigingen

Net zoals zovelen zijn ook de sportverenigingen in Twenterand hard getroffen door de coronacrisis. In 2019 besloot de gemeenteraad dat de sport meer kostendekkend moest zijn. Afgesproken werd dat de tarieven voor sportaccommodaties tot en met 2023 jaarlijks verhoogd zouden worden. Het college van B&W heeft nu besloten om de tariefsverhoging voor 2021 met een jaar uit te stellen. Zij wil hiermee de sportverenigingen tegemoet komen in deze crisistijd.

Wethouder Mark Paters: “Binnen onze mogelijkheden proberen we zo goed mogelijk mee te denken met de sportverenigingen in deze lastige tijd. Met het besluit om de huurtarieven voor sportaccommodaties te bevriezen, hopen we de verenigingen wat ruimte te geven voor komend jaar. We zijn deze crisis nog lang niet te boven en om op dit moment de tarieven te verhogen zoals gepland was, voelt niet goed.”

Door de coronacrisis vallen diverse belangrijke inkomsten weg bij de sportverenigingen. Ook zien sommige verenigingen in deze tijd hun ledenaantal teruglopen. Een tariefsverhoging zouden de verenigingen normaal kunnen opvangen door het verhogen van de kantineopbrengsten, een contributieverhoging en/of het aantrekken van meer sponsoren. Vanwege de coronacrisis is dit praktisch onhaalbaar en zien verenigingen juist een daling van de inkomsten. Hierdoor hebben sportverenigingen moeite om hun jaarlijkse begroting rond te krijgen. Wethouder Paters: “De sportverenigingen hebben een belangrijke rol binnen onze samenleving. We hopen hen hiermee wat lucht te geven en de financiële problemen niet nog groter te maken”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *