Centrum Vroomshoop: ‘Oude buren, nieuwe buren’

In Twenterand gebeurt veel op het gebied van wonen. In verschillende dorpen in Twenterand, wordt er al flink gebouwd en verkocht. Ook zijn er plannen in voorbereiding, die volgend jaar gerealiseerd gaan worden. “Bovendien wordt al verder gekeken dan de lopende plannen, want zodra alles verkocht is, willen we ook in de toekomst in de behoefte kunnen voorzien,” aldus wethouder Bart-Jan Harmsen die Wonen in portefeuille heeft. “Ons college is er alles aan gelegen om van Twenterand een plek te maken waar iedereen, jong en oud, zich thuis voelt. Daar zijn voorzieningen voor nodig, daar is werk voor nodig en daar zijn passende huizen voor nodig. Met de projecten die op stapel zijn, zetten we mooie stappen.

Vier weken achter elkaar verschijnt iedere week een artikel over een woningbouwproject in de gemeente Twenterand. Deze week artikel 3: Centrum Vroomshoop: ‘Oude buren, nieuwe buren.’

Foto: Helmes en Nelly Reinink (links) en Alie Middelesch voor hun nieuwe huis in Vroomshoop.

Wonen in Twenterand:

Centrum Vroomshoop: ‘Oude buren, nieuwe buren.’

Als je gaat verhuizen, krijg je normaal gesproken ook te maken met nieuwe buren. Dat geldt niet voor Helmes en Nelly Reinink en Alie Middelesch. Beiden woonden tot voor kort aan de Derde Blokweg in Vroomshoop en beiden gingen, onafhankelijk van elkaar, op zoek naar een nieuw woning. En beiden betrekken binnenkort een levensloopbestendige woning in het centrum van Vroomshoop. In het project Oranjehoek waar alle tien woningen inmiddels zijn verkocht.

“Het huis en vooral de grond er omheen werd ons teveel. Het vraagt steeds om onderhoud en daar wilden we tijdens ons pensioen niet de hele tijd mee bezig zijn,” aldus Helmes Reinink. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een kleinere woning, maar wel in het centrum van Vroomshoop.” Alie Middelesch ging om precies dezelfde reden verhuizen, maar ze wist niet dat ook haar buren dat van plan waren. “Ik ging naar Helmes en Nelly toe om te vertellen dat ik mijn huis ging verkopen. “Wij ook” was toen hun eerste reactie.” Toen Helmes Alie attent maakte op de woning die naast hun nieuwe huis beschikbaar was, moest Alie wel eventjes nadenken. “Niet vanwege Helmes en Nelly, want dat zijn fijne buren. Zij staan altijd voor mij klaar en ik ook voor hun. Ik wilde pas wat kopen als ik mijn oude huis had verkocht.” Dat duurde even, maar ook de bouw van de woningen in Vroomshoop duurde wat langer dan aanvankelijk gepland. Alie: “Carin de Witte, medewerker grondzaken van de gemeente Twenterand, heeft mij daar geweldig in geholpen, waardoor het mij uiteindelijk gelukt is. Daar ben ik ontzettend blij mee, want ik kom nu dichtbij allerlei voorzieningen te wonen.”

Verbonden

Nu zijn beide oude buren dus weer, letterlijk, aan elkaar verbonden. In december hopen ze hun nieuwe twee-onder-een-kap te kunnen betrekken. Een huis dat ook nog eens gebouwd werd door de schoonzoon van Helmes en Nelly, R&R Bouwwerken: “We hebben straks een huis met alles op de begane grond. Boven is nog wel een klein zoldertje voor wat opslag, maar wonen, slapen en douchen kunnen we beneden en dat maakt ons leven nog een stuk gemakkelijker, aldus Helmes Reinink.”

Kijk voor meer informatie en beschikbare kavels op www.bouwenintwenterand.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *