Poen voor Groen gaat door ondanks lockdown

Na het nieuws van maandag 14 december hebben veel winkeliers hun deuren moeten sluiten. Dat geldt helaas ook voor vrijwel alle winkeliers die deelnemen aan de Poen voor Groen actie in de gemeenten Almelo, Hengelo, Haaksbergen, Borne, Hellendoorn, Twenterand en Hof van Twente. 

Ondanks deze sluiting heeft Duurzaam Thuis Twente besloten dat de Poen voor Groen actie gewoon doorgaat. Bij veel deelnemende winkeliers kan men namelijk online, telefonisch of per e-mail (energie besparende) producten blijven bestellen. Nathalie Thoonsen, coördinator Poen voor Groen: “Door de Poen voor Groen actie door te laten gaan tijdens de lockdown, hopen we dat de inwoners van de zeven deelnemende gemeenten hun energiebesparende aankopen niet gaan uitstellen. Hiermee steunen we enerzijds de Twentse winkeliers die deelnemen aan deze actie én stimuleren we duurzame investeringen die goed zijn voor het milieu. Voor de subsidie geldt echter wel: op=op. Dus wacht niet te lang met de aankoop van LED-verlichting, een slimme thermostaat, isolatiemateriaal of waterbesparende artikelen.”

Poen voor Groen

De actie “Poen voor Groen” wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zeven Twentse gemeenten. De campagne is erop gericht om mensen bewust maken dat energie besparen een kleine moeite is die meteen geld oplevert. Reeds 36 winkeliers ondersteunen de actie die loopt t/m 31 maart 2021. Kijk voor meer informatie op www.poenvoorgroen.nl. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *