Met ‘prikrit’ Automaatje Twenterand naar vaccinatielocatie

Nu de thuiswonende ouderen aan de beurt zijn om een vaccinatie tegen het coronavirus te
halen en de eerste uitnodigingen in de brievenbus vallen is het wel belangrijk dat er
vervoer is naar de priklocatie. Voor oudere mensen die niet mobiel zijn of problemen
hebben om bij de priklocatie te komen, zet ANWB AutoMaatje Twenterand zich nu in als
‘vaccinatievervoerder’.
Automaatje; meer dan vervoer alleen
Lucienne Grote Beverborg: “Voor sommige ouderen is het een punt van zorg hoe ze op de plek van bestemming moeten komen. Met deze ritten zorgen we voor een stukje geruststelling over het vervoer naar de locatie. AutoMaatje heeft het vaccinatievervoer bestempeld tot medisch noodzakelijke ritten en wil graag minder mobiele plaatsgenoten vervoeren naar de desbetreffende locatie. Indien iemand een vervoersprobleem heeft, vanwege verminderde mobiliteit en er geen alternatief beschikbaar is, kan AutoMaatje dus een uitkomst zijn.”
Coronaproof
Het initiatief ANWB AutoMaatje Twenterand loopt al bijna twee jaar.
Vrijwillige chauffeurs rijden met hun eigen auto buurtgenoten naar de plek van bestemming waar ze zelfstandig niet kunnen komen.
Wie hulp nodig heeft om bij de vaccinatielocatie te komen, kan zich
aanmelden bij ANWB AutoMaatje Twenterand, via (06) 8387 8151.
Dit nummer kan overigens ook op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur gebeld worden als u zich als chauffeur van Automaatje wil opgeven. Hoe meer beschikbare chauffeurs des te soepeler één en ander verloopt.
Bij AutoMaatje Twenterand wordt de vervoersvraag gematcht met een vrijwillige chauffeur. Ook tijdens de ritten wordt rekening gehouden met de maatregelen van het RIVM. Dat betekent dat er een mondkapje gedragen wordt en de auto wordt ontsmet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.