Jeugdig topkorfbal-talent Amicitia kiest voor Dos ‘46

Sam Deckers (16) heeft een belangrijk besluit genomen: hij gaat vanaf het komende seizoen 2021-2022 zijn korfbalambities verder uitbouwen bij topclub Dos ’46 in Nijeveen. Amicitia gunt hem die overstap en wenst hem bovendien alle succes en plezier toe.

Deckers speelde eerst in de jeugd bij CKV Achilles in Almelo en koos daarna voor Amicitia. In de periode die volgde was hij onderdeel van het succesvolle aspirantenteam dat Nederlands kampioen C-jeugd werd. Hij speelde meerdere seizoenen op het hoogste niveau, heeft steeds laten zien dat hij volop ambitie heeft en wil alles doen om zijn ultieme doel te behalen: de Korfballeague!

Weliswaar betreurt Amicitia zijn vertrek, maar respecteert het zijn keuze volledig. Iedereen binnen de club is enorm trots op de kansen die hem nu worden geboden en vertrouwt erop dat Sam zijn doel gaat behalen. Uiteraard is en blijft hij altijd welkom bij de Vriezenveense club. Zijn huidige teamgenoten en coaches zullen zijn prestaties zeker gaan volgen.

Binnen zowel de familie Deckers als Amicitia was eerst sprake van gemengde gevoelens over een overgang. Talenten als Sam staan tegenwoordig al vroegtijdig in de schijnwerpers en daarmee moet zorgvuldig worden omgegaan. Maar ook daar overheerst nu het trotse gevoel. Moeder Geanne is destijds samen met zoon Sam naar Amicitia gekomen en heeft zich actief ingezet voor ontwikkeling van de jeugd binnen onze club. Niet alleen heeft ze diverse jeugdteams getraind, ook is ze al drie jaar actief binnen de Jeugd Technische Commissie. Ook haar willen we bedanken voor haar enthousiasme en inzet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *