Memory Route Vroomshoop 1940-1945 in beeld

Op vrijdagavond 30 april is op Delta FM om 19.00 op TV een registratie te zien van de Memory Route Vroomshoop 1940-1945. Van de dertig informatieborden komen er acht in beeld, waarbij de ooggetuigen Eltjo Haselhoff, Karel Ekkel en Guus Kempe de ingrijpende gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toelichten. John Mulder licht het informatiebord van zijn oom Geert toe. De 21-jarige Geert Mulder werd naar het concentratiekamp Neuengamme afgevoerd en keerde nooit meer in Vroomshoop terug. Vanuit het 4 mei comité Vroomshoop staan Suzanne Ekkel en Hans Nieboer ook bij enkele informatieborden stil.

Deze uitzending wordt mogelijk gemaakt door Noaberproat van Delta FM in samenwerking met het lokale 4 mei comité. Na de Tv-uitzending is de video terug te kijken op YouTube. De Memory Route Vroomshoop 1940-1945 is nog tot en met 5 mei aanstaande af te leggen. Gratis routegidsen zijn verkrijgbaar tijdens de openingsuren bij cafetaria Nieuwoord aan de Nieuwstraat 1-3 of bij Het Punt aan de burgemeester Koetjestraat in Vroomshoop. Na 5 mei krijgt de Memory Route een permanent karakter door het plaatsen van markeringspalen, evenals de informatieborden voorzien van QR-codes. Daarmee kan de nodige achtergrondinformatie binnengehaald worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *