Stralende zon tijdens Koningsdag in Langeveen en Bruinehaar

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Een stralende zon zorgde afgelopen Koningsdag voor volop activiteit in en rondom Langeveen en Bruinehaar. Meer dan 300 mensen deden mee aan de wandel- en fietspuzzeltochten, die door Café Nobbenhuis en de organisatie Koningsdag Langeveen-Bruinehaar waren uitgezet. En met 47 teams was ook de animo voor de online pubquiz tijdens Koningsnacht groot.

Pubquiz

Normaal gesproken wordt de pubquiz in Langeveen bij Café Nobbenhuis gehouden, maar in verband met de coronamaatregelen werd dit jaar gekozen voor een online editie. Alle deelnemende teams konden vooraf een emmer vol lekkernijen ophalen voor tijdens de quiz. Dit werd allemaal mogelijk gemaakt door de Stichting Rabofonds Langeveen-Bruinehaar en een aantal trouwe sponsors.

Om 20.00 uur opende Bennie Oude Oosterik de pubquiz, waarna hij cryptisch omschreef wie als koning Willem Alexander en koningin Maxima de avond zouden gaan presenteren. Gert-Jan Gijsbers raadde als eerste dat dit Herald ter Groot en Laurens Oude Nijeweeme waren, waarmee hij de eerste prijs van de avond in de wacht sleepte. Beide hoogheden leidden de deelnemers vervolgens door acht verschillende rondes, met reclamespotjes van bekende merken, Kroona-vragen, foto’s van het Koninklijk Huis, vragen over Langeveen, een 50/50-ronde, tien verschillende volksliederen en twee keer een ronde met algemene vragen. Marloes Oude Steenhof namens de organisatie: “Met name de vragen over Langeveen bleken niet gemakkelijk. Er werden veel fouten gemaakt.”

Online caviarace

De vragenrondes werden drie keer afgewisseld met een online caviarace. Op hun beeldscherm konden de deelnemende teams kijken naar een professionele caviabaan, waarin zes gesponsorde cavia’s streden om het poortje met de meeste punten. De eerste race werd gewonnen door Ria Broenink, de tweede door de familie Botter en de laatste door Christel Haarhuis. Na deze laatste race had de organisatie alle antwoorden van de pubquiz beoordeeld en konden de winnende teams bekend gemaakt worden. Grote winnaar was Koning Bier, met vijf punten meer dan Hans’ harem. De derde plaats was voor Koning Heinz. De prijzen werden de volgende dag bij de winnende teams thuis gebracht.

Wandel- en fietspuzzeltochten tijdens Koningsdag

Alle wandelaars en fietsers tijdens Koningsdag kregen van tevoren een vertrektijdstip te horen, zodat alle teams vijf minuten uit elkaar op pad gestuurd konden worden. Bij het vertrekpunt in de Molenbergstraat konden zij de routes en formulieren met foto’s ophalen. Een van de deelnemers: “Het is een hele uitdaging om alle foto’s langs de route te vinden, maar met zo nu en dan hulp van een ander team kom je een heel eind.” Voor de kinderen was er een wandelroute van vier kilometer, met onderweg allemaal vlaggetjes met letters erop. Deze letters vormden het antwoord van een puzzel.

De organisatie Koningsdag Langeveen-Bruinehaar kijkt terug op geslaagde koningsdagactiviteiten: “We willen iedereen bedanken voor het enthousiasme en het zich goed houden aan de coronamaatregelen. Ook bedanken we Café Nobbenhuis voor de goede samenwerking en gastvrijheid. Graag tot volgend jaar.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *