Replica de Sluis vestigt aandacht op rijke historie Vriezenveen

Met het realiseren van een replica van de sluis in Vriezenveen, vraagt de Dorpsraad Vriezenveen aandacht voor een belangrijk onderdeel uit de geschiedenis van het dorp, namelijk de turf en het turftransport. Het college van burgemeester en wethouders zag de toegevoegde waarde van dit initiatief voor de Twenterandse samenleving en stelde daarvoor kernbudget beschikbaar. “De kernbudgetten zijn ervoor om de leefbaarheid in een dorp te vergroten. Wij zijn van mening dat het realiseren van een replica van de sluis daar aan bijdraagt, voor zowel inwoners als toeristen,” aldus wethouder Roel Koster.

Oorspronkelijke plek

Het monument wordt geplaatst op zijn oorspronkelijke plek in het plantsoen voor het Kooykershuus in Vriezenveen. Het is de bedoeling dat de replica van de sluis in juni/juli klaar is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *