Landelijke Leergeld Dag 1 juni, presentatie van de leergeld-toolkit

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. 40% van hen heeft werkende ouders. Slechts een beperkt deel van hen maakt gebruik van het bestaande voorzieningenaanbod. Veel werkenden rekenen zich niet tot de doelgroep die in aanmerking komt voor voorzieningen. Ook kent een deel van de ouders de regelingen niet of weet de weg er naar toe niet. Stichting Leergeld zorgt ervoor dat jaarlijks meer dan 130.000 kinderen die opgroeien in armoede gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes en niet aan de zijlijn terecht komen. Leergeld Twenterand is sinds kort operationeel en heeft in 2020 toch al 91 kinderen kunnen helpen. Leergeld Twenterand gaat bij de mensen thuis het gesprek aan.

Om meer kinderen te kunnen bereiken organiseert Leergeld Nederland op dinsdag 1 juni de Landelijke Leergeld Dag, waarop er aandacht is voor de lokale Leergeld stichtingen. Normaliter wordt er ergens in het land een bijeenkomst georganiseerd. In corona tijd vindt de Landelijke Leergeld Dag alleen plaats op sociale media. Stichting Leergeld Twenterand grijpt deze Landelijke Leergeld Dag 2021 aan om de gemeente Twenterand, alle lokale professionals (zoals mediators, echtscheidingsadvocaten, UWV, etc.), en lokale werkgevers, op te roepen om in hun uitvoeringspraktijk richting ouders met geldzorgen ook te kiezen voor een menselijke benadering en zich hierbij te laten inspireren door het actieprogramma, de leergeld-toolkit en het online tafelgesprek van Stichting Leergeld en Sam&.

De toolkit bevat o.a. een flyer voor werkende ouders met geldzorgen, bevat handvatten voor gemeenten en werkgevers, bevat instrumenten voor maatwerk, etc. De toolkit is te downloaden via:

leergeld.nl/publicaties/ of: samenvoorallekinderen.nl/werkende-ouders. Het online tafelgesprek is terug te kijken op:  https://www.youtube.com/watch?v=XhMjhZIhcqs.

Stichting Leergeld Twenterand hoopt hiermee zo gezamenlijk álle ouders met geldzorgen in de gemeente Twenterand te kunnen bereiken en hen vooruit te helpen!

Meer informatie over de Landelijke Leergeld Dag vindt u op leergeld.nl/landelijke-leergeld-dag/ .

Voor directe hulp bij bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een bijdrage voor een schoolreis, een computer, een fiets, muziekles, zwemles of de contributie voor een sportvereniging, kunt u contact opnemen met  de coördinator van Stichting Leergeld Twenterand, tel: 06-39743797 of e-mail:  info@leergeldtwenterand.nl. Of kijk op https://www.leergeld.nl/twenterand .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *