Steven Pig’s Zomerfeest!

Samen door de modder banjeren, een wedstrijdje wie de beste, sterkste, snelste of meest behendigste is. Fraaie sociale activiteiten en helemaal losgaan op één van de after party’s tijdens de Twenterand Run of Tot de Nek in De Drek. Een ieder snakt er weer naar en Steven Pig misschien nog wel het meest.

De zon schijnt, we willen weer lol trappen en leuke dingen doen. Vanuit die gedachte organiseert Steven Pig, van 26 juni tot en met 3 juli, Steven Pig’s Zomerfeest. Een week vullend programma met enkele dag activiteiten. Activiteiten waar je als gezin, buren of team aan deel kunt nemen, maar ook individueel kun jij je helemaal uitleven. Natuurlijk nog rekening houdend met de huidige maatregelen.

Zaterdagochtend om 10.00uur gaan we van start met de GooseChase Challenge. Maar liefst 40 opdrachten die je samen met je team (2-5 personen) gedurende de week uit kunt voeren. Een heuse onderlinge competitie tussen de teams waarbij gave prijzen te winnen zijn. De opdrachten staan in de APP en daarin plaats je ook ‘het bewijs’ van o.a. jullie beste moddergezicht en zelfgemaakte obstacle run. Voor de Challenge maakt het niet uit waar je woont. Dus of je nu uit Twente(rand) of pak ‘m beet Haarlem of Nijmegen komt; iedereen kan meedoen.

Om 19.00uur is de eerste uitzending van het dagelijkse journaal ‘Drek TV’. Gerrald Albersen en Steven Pig spreken spraakmakende gasten, staan stil bij de activiteiten, reiken pluimen & prijzen uit en brengen dagelijks spraakmakend nieuws. Direct na het journaal start Steven Pig’s Bingo. Dat beloofd een spektakel te worden waarin het illustere duo Martijn & Lars zorgen voor een avondvullend programma.

Zondagochtend start in elk van de kernen in Twenterand, in samenwerking met de lokale sportscholen, een heuse bootcamp welke toegankelijk is voor een ieder. Welke kern krijgt de meeste bootcampers op de been? ’S Avonds natuurlijk weer Drek TV gevolgd door Steven Pig’s Online Kerkdienst verzorgd door de mensen van 1Life.

Maandag kijken we met weemoed terug naar de voorgaande edities van Tot de Nek in de Drek. Die zijn mogelijk gemaakt door de 7.000 deelnemers, maar vooral ook door de maar liefst 300 geweldige vrijwilligers die er jaarlijks een feest van maken. Voordat we op 2 juli 2021 (inschrijving is open) weer de modder induiken vragen we iedereen een Throwback foto te plaatsen op Facebook of Instagram met een leuke tekst over het evenement. De leukste combinatie van foto en tekst wint, ’s avonds in Drek TV, een mooie prijs.

Dinsdag en woensdag kennen beiden een sociaal karakter. Dinsdag roepen we iedereen op om te gaan ‘Geraniums kiek’n’. Ga eens langs bij iemand waar je lang niet bent geweest of bij iemand die weinig of geen bezoek krijgt. Drink samen een kop koffie of maak een gezellig wandelingetje. Woensdag gaan we ‘Varkentjes Wassen’. Heb je een klusje waar je niet aan toekomt of niet voor elkaar krijgt of ben je erg handig? Laten we dan samen dat varkentje wassen. Meld je klus(je) of jezelf aan via secretariaat@sportpromotietwenterand.nl en wij brengen de klus en de handjes bij elkaar. Op beide avonden is er natuurlijk weer lol en gekkigheid live om 19.00uur met Drek TV.

Donderdag volgt er na de uitzending van Drek TV de Steven Pig’s Dorpskwis. ‘Wat weet ie van oe dorp’. Krijg jij als Twenterander het schaamrood op je kaken of weet je alles van Twenterand?

Vrijdag knalt natuurlijk Drek TV weer door de ether gevolgd door een stuk live cabaret verzorgd

door niemand minder dan Helligen Hendrik. Hij gaat voor alle kijkers een speech houden die zijn weerga niet kent.

Zaterdag kun je vanaf 10.00uur in elk van de dorpen van Twenterand opstappen voor Steven Pig’s Fietstocht. 21 kilometer samen met de kinderen of 35 kilomter naar keuze. In elk van de kernen is een rustpunt met een klein lokaal hapje of drankje voor alle deelnemers. De rustpunten zijn direct ook de opstappunten. In Vriezenveen is er op het Manitobaplein een ‘meet & greet’ met Steven Pig. Je kunt de hele dag opstappen en om 17.00uur sluiten de rustpunten. Als laatste happening van de week is ’s avonds de spetterende afsluiting van Drek TV met o.a. de huldiging van het winnende team van de GooseChase.

Het hele programma inclusief linkjes naar o.a.  Drek TV, de Bingo en de Dorpskwis staan op www.stevenpigszomerfeest.nl. Op die site kun je kaarten kopen voor de Bingo, je inschrijven voor de Fietstocht en de APP downloaden voor de GooseChase (inclusief handig uitleg filmpje).

Nieuwe organisatie
De zomerfeesten zijn ook de eerste activiteiten onder leiding van de nieuwe organisatie van de Stichting Sportpromotie Twenterand. Naast een nieuw bestuur is er een raad van toezicht aangesteld en zijn er meerdere nieuwe leden toegetreden tot de verschillende commissies. Samen met de zittende leden van de commissies en alle vrijwilligers zal de organisatie haar uiterste best doen ook de komende jaren gave evenementen te organiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *