Nu ook vijftig euro cadeau op energiezuinig witgoed

De gemeente Twenterand breidt de actie Poen voor Groen uit met Witgoed. Ruil je een oude droger, koelkast of vriezer in voor een apparaat uit de meest energiezuinige klasse, dan ontvang je vijftig euro.  Profiteren is eenvoudig: dien de kassabon in op de website Poen voor Groen en krijg geld terug. De actie Poen voor Groen kan ook worden gebruikt voor de koop van energiebesparende maatregelen in en aan de woning, zoals LED-lampen en isolatiemateriaal.

De uitbreiding van Poen voor Groen is nadrukkelijk bedoeld voor het vervangen van oude – energieslurpende – apparaten door modern energiezuinig witgoed. Een oud apparaat verbruikt al snel 2 tot 3 keer meer stroom dan een nieuwe variant. Is een apparaat 7- 10 oud dan loont het om ‘m te vervangen. Zuinige modellen zijn duurder in de aanschaf, maar dat verdien je snel terug omdat de stroomkosten veel lager zijn.  Na de aanschaf blijf je dus geld verdienen.

En nu is kopen van energiezuinig witgoed dus nog voordeliger; de gemeente betaalt mee via de Poen voor Groen-actie. De eerste €50 is dus direct al verdiend .

Een lager energieverbruik is goed voor milieu en klimaat. Energie die je niet gebruikt, hoeft je ook niet op te wekken. En dat betekent dat er minder zonnepanelen en windturbines nodig zijn om in onze energiebehoefte te voozien. Als 1.250 mensen energiezuiniger witgoed kopen en zo energie besparen, scheelt dat een voetbalveld aan zonnepanelen.

Slim energie besparen met witgoed

Koop een apparaat dat past bij wat je nodig hebt. Kleinere apparaten verbruiken minder stroom. En bespaar extra door het ECO-programma van je machine te gebruiken en was niet op een te hoge temperatuur !

Waar gebruik jij de €50 subsidie voor?

De Poen voor Groen-subsidie kan worden gebruikt voor vaatwassers, koelkasten, vriezers, wasdrogers en wasmachines met het meest zuinige, nieuwe, energielabel. En natuurlijk ook gewoon voor alle andere Poen voor Groen-producten zoals radiatorfolie, led-lampen, isolatiemateriaal, waterbesparende douchekoppen en nog veel meer.

Kijk op de site www.poenvoorgroen.nl voor de Poen-voor-Groen-materialen en deelnemende winkels.

Zo doe je mee:

• Koop energiebesparende maatregelen of witgoed bij een van de deelnemende winkels;

Als je witgoed koopt, lever je je oude apparaat in.

• Meld je aan op de website Poen voor Groen, je ontvangt een link waarmee je je kassabon kan indienen

• Gebruik de link om je kassabon in te dienen en geef het rekeningnummer door waarop het geld kan worden gestort.

• Je ontvangt € 50,= van het aankoopbedrag terug. Als je minder dan € 50,= besteedt, ontvang je het hele bedrag terug.

Het verlagen van je energierekening is nu extra voordelig met de Poen voor Groen-subsidie van gemeente Twenterand. Dus wacht niet langer en sla deze zomer je slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.