Winkeltje Aquapark De Zandstuve in ere hersteld

Vele jaren lang runden vrijwilligers van de zwem- en poloclub De Zandstuve het winkeltje op het openluchtzwembad De Zandstuve in Vroomshoop. Daarmee kwamen uiterst welkome inkomsten voor de clubkas boven water. Door een tekort aan vrijwilligers is ZPC De Zandstuve met deze werkzaamheden gestopt.

Het bestuur van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop is in het gat gesprongen. Met de gemeente Twenterand is onlangs een overeenkomst afgesloten, waardoor de Vroomshoper Ramon Talen (35) uit Vroomshoop als coördinator met een team vrijwilligers aan de slag kan. Ramon Talen verdient als actieve vrijwilliger zijn sporen al bij onder meer KIOS’45 in Sibculo, bij Eurosped, bij Sportlust Vroomshoop, bij de Vroomshoopse Avondwandelvierdaagse en bij de Vroomshoopse Revue. Op verzoek van het bestuur van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop gaat hij nu deze nieuwe uitdaging aan. “Hart hebben voor Vroomshoop drijft me, vrijwilligerswerk is en blijft leuk om te doen en zo kan het Aquapark De Zandstuve haar gestelde doelen realiseren”, zo verklaart Ramon zijn inzet als vrijwilliger.

Als eerste doelstelling geldt na de gerealiseerde familieglijbaan nu het waterspraypark, de waterspeeltuin, voor de allerjongste bezoekers aan de noordwest kant van het Aquapark. Het bestuur van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop heeft dankzij ondernemers en de bevolking al een bedrag van twintig mille op de wal gebracht, maar er is nog pakweg € 48.000,00 nodig. Elke Eurocent winst uit de verkoop van frisdranken, koffie, thee, snoep, ijs, schuimblokken enzovoort gaat naar het waterspraypark.

Ramon Talen heeft al een team van vrijwilligers om zich heen verzameld, maar het kunnen er nog meer worden. Daartoe kan met Ramon Talen contact opgenomen worden op telefoonnummer 06-28569925. Eerst volgt een kennismakingsgesprek en worden de te verrichten werkzaamheden besproken. Elke dag is het winkeltje, oftewel de Aquahoek geopend van 12.30 uur tot 17.00 uur.

Ramon Talen zegt dat vrijwilligers druk bezig zijn om het winkeltje aantrekkelijker te maken. Zo werd het interieur al van een frisse groene saus voorzien. Een pinautomaat komt er ook om de betalingen wat eigentijdser te maken.

Ramon Talen zag op de openingsdag zaterdag 17 juli tot zijn genoegen al veel vooral jonge bezoekers van het winkeltje. ‘Duidelijk is te zien dat hier behoefte aan is. De afstemming met het zwempersoneel is prima. Je kunt gewoon merken dat het hoog tijd werd dat het winkeltje terug kwam. We hopen dat de beperkende coronamaatregelen achterwege blijven en dat we samen de komende tijd ook een flinke duit in het zakje kunnen doen voor ons mooie Aquapark”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.