Repetities theaterspektakel ‘Harmonie!’ hervat na zomerstop

Vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus jl. vonden de eerste bijeenkomsten van het theaterspektakel ‘Harmonie!’ weer plaats in Vriezenveen. Na een korte zomerstop hervat de organisatie haar activiteiten in aanloop naar de première op vrijdag 10 september. Beide dagen stonden in het kader van o.a. repetities (theater, orkest en koor), kleding doorpassen, toneelworkshops voor het orkest, lezing over podiumpresentatie en teambuilding.

Onder leiding van regisseur en producent Ineke de Geus, dirigent Erik van de Kolk en koordirigent Diane Ranselaar werd er weer volop gerepeteerd in Sporthal De Stamper en in Odeon. Eveneens werden zo’n 100 kostuums door de cast gepast en op zaterdag vond er aan het einde van de dag een barbecue plaats. In het kader van teambuilding leerden alle betrokkenen bij ‘Harmonie!’ elkaar in een informele setting nog beter kennen.

Met nog maar een aantal weken voorbereidingen te gaan, komt de uitvoering van het ‘Harmonie!’ heel dichtbij. Honderden mensen voor en achter de schermen zetten zit schrap voor de laatste loodjes rondom de grootse theaterproductie. Naast dat de muzikanten van de Vriezenveense Harmonie een grote rol vervullen in ‘Harmonie!’ komt het acteer- en zangtalent uit heel Twente, waaronder Wierden, Nijverdal, Holten, Tubbergen, Westerhaar, Hengevelde, Hengelo en Borne. Dat het theaterspektakel met open armen wordt ontvangen, blijkt uit het enthousiasme van alle deelnemers die op welke manier dan ook een bijdrage leveren. Op de facebookpagina van ‘Harmonie!’ dan ook alom positieve woorden: “Dat belooft heel veel goeds en moois! Op naar 10 september: de première. We gaan knallen om een spektakel neer te zetten dat zijn weerga niet kent…” De organisatie is vastberaden een onvergetelijke productie neer te zetten. Dat bezoekers er evenveel zin in hebben, ziet de organisatie terug in de succesvolle kaartverkoop. De première is zelfs al bijna uitverkocht.

Het verhaal van het theaterspektakel

“Tijdens de oprichting van de Vriezenveense Harmonie valt de stoere Westeinder Jan als een blok voor Oosteinder Sientje. Maar helaas, de eeuwenoude rivaliteit tussen Oost- en Westeinde staat de liefde tussen Sientje en Jan in de weg.

‘Harmonie!’ vertelt in muziek en theater het levensverhaal van Sientje en Jan en hun volgende generaties door de eeuw heen. De mythische Tambour-Maître leidt je door Vriezenveen, langs veen en fabriek, feest en leed, strijd en saamhorigheid. En ze heeft maar één doel voor ogen: de strijd tussen Oost en West overwinnen.”

‘Harmonie!’ vindt in september zes keer plaats op Sportpark Het Midden in Vriezenveen voor 3.000 bezoekers uit de gemeente Twenterand en omstreken. Op 10 september is de première waarvoor nog enkele theaterkaarten verkrijgbaar zijn. Kaarten zijn te koop via www.harmoniespektakel.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *