Samen in actie voor betere taalvaardigheid!

Van maandag 6 tot en met zondag 12 september 2021 zijn er in onze gemeente verschillende activiteiten rondom taal en lezen. Het is dan de ‘Week van Lezen en Schrijven’. Hieraan werken de gemeente, de Bibliotheek en Taalpunt Twenterand mee. Het blijft belangrijk om gezamenlijk het belang van lezen en schrijven zichtbaar te maken.

Leuk en leerzaam programma voor kleuterklassen
Op maandag 6 september gaat wethouder Mark Paters voorlezen in de kleutergroep op basisschool De Regenboog in Vriezenveen. Aan de hand van het prentenboek ‘Max en de Maximonsters’ worden de kleuters uitgedaagd om met taal bezig te zijn.  Dit leuke en leerzame programma verzorgt de Bibliotheek op maar liefst 11 verschillende basisscholen in de gemeente.

Wordt taalvrijwilliger
Op dinsdag 7 september zijn nieuwe taalvrijwilligers vanaf 13.30 uur welkom in de bibliotheek in Vriezenveen. Wil je hulp bieden bij taallessen aan inwoners van Twenterand, kom dan langs en laat je informeren. Aanmelden hiervoor is nodig en kan door een mail te sturen naar m.vervelde@bibliotheektwenterand.nl

Letterlunch en taalquiz
Op donderdag 9 september organiseert het Taalpunt een gratis letterlunch in het grand café in Het Punt in Vroomshoop. Deze middag gaan we vanaf 12.00 uur samen gezellig lunchen! Tijdens de lunch wordt onze burgemeester Hans Broekhuizen door een Taalambassadeur bevraagd over zijn ervaringen met taal en laaggeletterdheid. We sluiten de lunch af met een kleine taalquiz. Iedereen is welkom bij de gratis lunch. Aanmelden is wel verplicht via een mail naar m.vervelde@bibliotheektwenterand.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *