Eurol Hellendoorn Rally live te volgen via ‘Rallyradio Delta FM-105.3’

Zaterdag 18 september wordt de 39 ste Eurol Hellendoorn Rally verreden. Delta FM zal zoals altijd deze rally rechtstreeks uitzenden onder de noemer ‘Rallyradio’, dat official mediapartner is van de organisatie. De vorige editie, in 2019, werd gewonnen door Jasper van den Heuvel en zijn navigator Lisette Bakker.
De rally wordt al sinds 1993 rechtstreeks en integraal door Delta FM op de radio uitgezonden. De lokale omroep was hiermee de eerste in Nederland. In tegenstelling tot voorgaande edities zal er alleen op zaterdag Rallyradio zijn, omdat deze wedstrijd vanwege corona maatregelen is ingekort van twee dagen naar één dag.
De radio-uitzending vangt aan om 09.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Het flitsende rallynieuws, de live verslaggeving en de muziek is op het rally-evenement afgestemd en dat maakt de radio-uitzendingen zo populair.
In het parcours zijn de vijf verslaggevers Tonny Schuurman, Dré Galliart, Niek Erents, Dirk Boers en Bastiaan Dubbink ter plekke. Zij volgen met name de rallyrijders uit de top van het klassement en rallyrijders uit de regio en spreken hen tijdens de service van de auto’s. De finishtijden per proef worden altijd als eerste bekend gemaakt via Rallyradio. Dat mag je dus niet missen.

Niek Erents Fotografie


Rechtstreeks verslag via social media
Ook dit jaar werkt Delta FM samen met het social mediateam van de Eurol Hellendoorn Rally. Verslaggever Steef Blikman doet samen met de cameramannen Marcel Manenschijn en Tygo Blikman live verslag op Facebook via de Eurol Hellendoorn Rally Facebookpagina: @hdoornrally. Ze geven verslag bij start, finish en op het servicepark. Met interviews en het laatste nieuws over de rallyrijders zowel uit de top van het klassement als de regionale favorieten.
Via het twitteraccount @deltafmsport worden de meest actuele tijden per proef en standen weergegeven, maar ook ingezonden foto’s en video’s gedeeld. Voor de rallyfan dus zaak @deltafmsport te volgen.
Rallyradio wordt zoals gebruikelijk gepresenteerd door het gelegenheidsduo Mark Paters (van 09.00-15.00 uur) en Marcus Elzinga (15.00-21.00 uur).

Jaarlijks hoogtepunt van Nederlandse rally’s
De Eurol Hellendoorn Rally kent 10 klassementsproeven, waarvan er 5 uniek zijn. Eén der populairste klassementsproeven is er ook weer bij: de Mageleresch, aan de Geerdijk in en rond Den Ham. Deze proef wordt twee keer verreden. Starttijden zijn 11.29 en 14.18 uur.
Het totaal aantal af te leggen wedstrijdkilometers is 132. Er zijn opmerkelijk meer onverharde wegen en dat maakt de rally spectaculairder.
Via de etherfrequentie 105.3 FM, kabel 104.1 én internetstream, zodat ook via de smartphone, tablet of laptop de laatste updates uit de rallywedstrijd te volgen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *