Informatieborden bij cultuurhistorische bezienswaardigheden

Binnenkort wordt er een nieuwe buitenactiviteit gerealiseerd. De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop realiseert namelijk een cultuurhistorische (fiets)route in Den Ham, Vroomshoop en Geerdijk. Deze route draagt er aan bij dat zowel inwoners als toeristen worden geïnformeerd over voor onze dorpen historische plekken. De vereniging ziet dat ook als een cadeautje aan de bevolking vanwege het 50-jarig bestaan dit jaar. Op de route worden informatieborden met een QR-code geplaatst. Hopelijk kan de route in oktober of november in gebruik worden genomen.

Foto v.l.n.r.: Bart-Jan Harmsen, Roel Koster, Albert Melenberg en Klaas Palstra
Fotograaf: Klaas Dragt

De fietsroute wordt mede mogelijk omdat de gemeente Twenterand een bedrag beschikbaar stelt uit de regeling kernbudgetten. Ook de Rabobank Noord en West Twente, het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, en het Cogas Cultuurfonds leveren een financiële bijdrage.

Het college van B&W is zeer verheugd met dit initiatief. Wethouder Bart-Jan Harmsen, een echte fietsliefhebber, is blij met deze fietsroute. “Toeristen en zeker onze inwoners komen met dit initiatief meer te weten over de cultuurhistorische waarde van bepaalde panden of plekken. En dat allemaal op de fiets. Een goede combinatie wat mij betreft.” Samen met wethouder Roel Koster ondertekende hij maandag 27 september de bruikleenovereenkomst, die mede werd ondertekend door voorzitter Klaas Palstra en penningmeester Albert Melenberg van de oudheidkundige vereniging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *