Sportinstuif voor senioren in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Op vrijdag 1 oktober a.s. verricht wethouder Roel Koster de officiële aftrap van de sportinstuif ‘Bewegen in Twenterand’ voor senioren in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Deze gezellige en sportieve sportinstuif staat in het teken van bewegen en gezondheid voor senioren. Iedere inwoner van de gemeente Twenterand van 60 jaar en ouder wordt hiervoor van harte uitgenodigd. “Beweging voor ouderen is erg belangrijk” aldus wethouder Koster. “Een actieve en gezonde levensstijl is de basis voor het fysieke gestel, mobiliteit en zelfredzaamheid”.

Op vrijdagochtend 1 oktober aanstaande vindt de sportinstuif ‘bewegen in Twenterand’ plaats in het sportcomplex Het Twistveen aan de Twistveenweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Tijdens die ochtend zijn onder meer de wandelvoetballers van Old Stars Twenterand aanwezig. Daarnaast laten enkele leden van kortbalvereniging Amicitia uit Vriezenveen graag de kunsten van het walking korfbal zien. Op een speelse wijze kan op 1 oktober door iedereen met deze vormen van walking sport kennis gemaakt worden. Fysio Twenterand is ook aanwezig om kennis te laten maken met valpreventie onder het motto “Voorkomen is beter dan genezen”. Ook de denksport blijft niet achter; Damclub Hammerdammer uit Den Ham wil bezoekers die ochtend (opnieuw) laten kennis maken met de damsport.

Programma

Het programma op vrijdag 1 oktober ziet er als volgt uit:

09.30 – 10.00 uur inloop Kantine VV Voorwaarts

10.00 uur Gezamenlijke warming-up op de velden van het Twistveld

Aansluitend Sport en spel

12.00 uur Einde

Kom gerust langs!

De organisatie van de sportinstuif is in handen van Zorgsaam Twenterand. Zij worden hierin ondersteund door Old Stars Twenterand en Korfbalvereniging Amicitia. De sportinstuif past perfect binnen de aanstaande week van de ontmoeting (week tegen eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober 2021) in de gemeente Twenterand. Genoeg reden voor de senioren uit Twenterand om het sportcomplex Het Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk te bezoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.