Opening schoolbibliotheek CBS Shalom

‘De Bibliotheek op School’ op beide locaties van CBS Shalom in Vriezenveen, is in de Kinderboekenweek feestelijk geopend. Onder aanvoering van schrijfster en illustrator Daniëlle Schothorst is de nieuwe schoolbibliotheek in gebruik genomen door alle leerlingen en leerkrachten. Hierbij werkt CBS Shalom nauw samen met de Bibliotheek Twenterand.

Alle leerlingen kunnen nu op school boeken lenen, maar ook bij de Bibliotheek Twenterand. CBS Shalom vindt taalontwikkeling en leesplezier belangrijk en is daarom erg blij met de intensieve samenwerking met de Bibliotheek. Door het ruime aanbod aan aantrekkelijke leesboeken, prentenboeken en informatieve boeken op school krijgen de kinderen meer plezier in lezen. Door meer plezier in lezen worden de kinderen beter in taal.

De school heeft ervoor gekozen om een deel van de beschikbare extra onderwijsgelden in te zetten om op beide locaties een aantrekkelijke schoolbibliotheek in te richten. Met de komst van een schoolbibliotheek kunnen de kinderen op school veel meer verschillende boeken lezen. Daarnaast kunnen ze ook boeken aanvragen en reserveren. Deze worden dan op school afgeleverd en uitgeleend. Daarmee is het aanbod aan aantrekkelijke boeken laagdrempelig en oneindig. 

Afgelopen periode is achter de schermen hard gewerkt om bv. de bibliotheek in te richten en het uitleensysteem in orde te maken. Door de leescoördinatoren van de school samen met de leesconsulenten van de Bibliotheek. Rondom de opening kregen alle groepen op school een workshop van een schrijver en/of illustrator. Een bijzondere ervaring voor de kinderen en een leuk inkijkje in het proces van het schrijven en illustreren van kinderboeken. 

De school kijkt enorm uit naar de boost die de schoolbibliotheek zal hebben op het leesgedrag van de kinderen op school en thuis. En de Bibliotheek Twenterand is blij dat zij nu met 10 basisscholen in de gemeente Twenterand structureel samenwerken in ‘De Bibliotheek op School’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.