Jong Twenterand start Jongeren PersBureau

In de herfstvakantie, op woensdag 20 oktober, organiseert Jong Twenterand een workshop ‘Podcast maken’ voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar. Deze workshop is tevens de start van het Jongeren PersBureau in Twenterand.

Jongeren Pers Bureau Logo
Als deelnemer van het Jongeren PersBureau vertegenwoordig jij de stem van leeftijdsgenoten in jouw omgeving. Hoe vet is dat?!

Jongerenwerker Lars van Soolen: “In de podcast maken we samen met jongeren een programma, waarbij we in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Jongeren kunnen op deze manier invloed uitoefenen op hun leefomgeving. Het zal eveneens een aanvulling zijn op de vrije tijdsbesteding voor alle jongeren in Twenterand.”

Jongeren als verslaggever van hun eigen wijk en buurt. Zij kunnen hiermee maatschappelijke thema’s aankaarten, bekende en onbekende inwoners van Twenterand interviewen, bloggen, vloggen, artikelen schrijven en dus een podcast maken, Een eigen persbureau vóór en dóór de jongeren van Twenterand met ondersteuning van het jongerenwerk van ZorgSaam Twenterand, financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Twenterand via de stimuleringsmaatregel ‘Jongeren Aan Zet’.

Workshop ‘Podcast maken’

Een podcast is een programma dat je altijd en overal kunt beluisteren. Het is met name de laatste tijd erg populair, ook onder jongeren. “In de Jong Twenterand podcast maken we al samen met jongeren een programma, waarbij we in gesprek gaan over actuele en voor jongeren belangrijke onderwerpen. Het maken en beluisteren is naast amuserend ook enorm leerzaam. Onderwerpen waar jongeren mee te maken hebben worden besproken. En we bieden ze een kans hun stem te laten horen door mee te praten of een onderwerp aan te dragen”, aldus Van Soolen.

In een zes uur durende (gratis) workshop wordt je geleerd hoe met een aantal eenvoudige tools een eigen podcast is te maken. Het einde van deze workshop resulteert in een eerste gezamenlijke podcast welke uiteraard gepubliceerd wordt.

Lijkt jou dit wat? Meld je dan aan

Wil jij graag deelnemen aan de workshop en/of onderdeel uitmaken van het Jongeren Persbureau? Neem dan contact op met Lars van Soolen. Hij is te bereiken via telefoonnummer (06) 5109 8373 of mail.

Als deelnemer van het Jongeren PersBureau vertegenwoordig jij de stem van leeftijdsgenoten in jouw omgeving. Hoe vet is dat?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.