Week van de Techniek van 1 tot en met 5 november

ALMELO – Samen aan de jeugd laten kennismaken met technologie, bouw, logistiek & transport, installatie, metaal, chemie, ICT, gezondheid, film & ontwerp en nog meer. Dat is het doel van de Week van de Techniek, die plaatsvindt van 1 tot en met 5 november. De organisatie en de gemeente Almelo hebben daarbij de hulp nodig van de vele bedrijven die Almelo rijk is.

Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze bijzondere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven kinderen technologie en andere beroepen echt kunnen laten beleven. Zo hopen we al vroeg de interesse te wekken voor alles wat techniek te bieden heeft. Want dat is hard nodig: er is een groot tekort aan goed opgeleide vakmensen en technici. Door de groeiende rol die technologie in ons leven speelt wordt alleen maar groter.

Technologie is tof

Tijdens deze twaalfde editie laten we kinderen uit groep 7 en 8 ervaren hoe tof bedrijven in techniek, logistiek & transport, bouw, chemie, plastic en metaal zijn. Geen andere stad in het oosten telt zoveel prachtige en bekende technologiebedrijven. Ons doel is om te laten zien wat er gebeurt bij deze Almelose bedrijven en welke banen er zijn. Dat doen we door tientallen bedrijfsbezoeken.

Doe ook mee!

De Week van de Techniek vindt plaats van 1 tot en met 5 november 2021. Met het bundelen van de krachten hopen dat uw bedrijf ook mee wil doen. Daarmee helpt u de jeugd om straks een goede keuze te maken voor een beroep. Tegelijkertijd kunt u vertellen wat bedrijf allemaal maakt of uitvoert. Een win-winsituatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *