Thuus komm’n in Het Punt, de huiskamer van Vroomshoop

De Stichting Levend Vroomshoop en de Bibliotheek Twenterand organiseren najaar 2021 en voorjaar 2022 drie vertel- c.q. schrijversavonden onder het motto ‘Thuus komm’n ‘. Het gaat om drie bekende oud-Vroomshopers die een avond te gast zijn in het dorp waar ze hun jeugd hebben doorgebracht. Ze vertellen over hun jaren in Vroomshoop/Geerdijk, maar ook over hun leven daarna elders in Nederland. Aan elke schrijver/verteller is een muziekgroep/muzikant gekoppeld, waarmee de gast vertrouwd is vanuit zijn jeugdjaren of waarmee die muzikale band nu nog steeds bestaat.

Op vrijdag 12 november 2021 komt Gerrit Kolthof van Amsterdam naar Vroomshoop. Hij schreef jarenlang korte verhalen op de achterpagina van NRC Handelsblad, waarin zijn geboortedorp Geerdijk vaak ter sprake kwam. Aan Gerrit is de muziekgroep Soundset gekoppeld, die muziek uit zijn jeugdjaren speelt. Gerrit Kolthof wordt geïnterviewd door John de Vries, bestuurslid van Levend Vroomshoop, die als Amsterdammer ooit de omgekeerde route bewandelde: hij kwam hier wonen.

Op vrijdag 21 januari 2022 zien we Alberto Stegeman. Alberto werkte als vrijwilliger bij de voorloper van Delta FM. Later werd hij bekend als onderzoeksjournalist bij SBS 6-programma’s als Undercover, Onopgeloste Zaken, Gestalkt en Stegeman op de bres. Tijdens de intermezzo’s treedt De Harmonie Vroomshoop op, waar Alberto in zijn jeugdjaren lid van was. Bestuurslid Hans Nieboer van Levend Vroomshoop praat met Alberto Stegeman, onder andere over hun journalistieke werkzaamheden en over hun gemeenschappelijk verleden als voetballers bij de Vroomshoopse Boys.

Op vrijdag 25 maart 2022 is Marga Kool uitgenodigd. Zij woonde in haar jeugd aan de Tonnendijk, verhuisde later naar Drenthe, waar ze statenlid was en later dijkgraaf van het waterschap Reest en Wieden. We kennen haar ook als dichter en tekstschrijver voor o.a. Droom de Dag, over de sage van de Groene Jager. Daarbij werkte ze nauw samen met pianist Gezinus Veldman, die haar ook deze avond muzikaal terzijde staat. Wie kan beter dan bestuurslid Thea Kroese van Levend Vroomshoop in gesprek met Marga Kool? Het gaat ongetwijfeld ook over hun liefde voor de streektaal.

De vertelavonden vinden plaats in de theaterzaal van Het Punt, waar de bezoeker in een huiskamersfeer van hun verhalen kan genieten.

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt € 12,50 per avond, € 30,00 voor alle drie avonden. Bezoekers moeten er rekening mee houden dat naar hun QR-code en identiteitsbewijs gevraagd kan worden.

Reserveren kan per mail via info@levendvroomshoop.nl, telefonisch (0546-642191), of op de website van www.bibliotheektwenterand.n

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *