Richard Veltink nieuwe prins der Smoezen!

“Met disse twee moaten bliej altied an de gange…. Oons motto is, vaak beij te bange!!”

fotograaf Niek Erents

Dat is het motto waarmee Prins Richard II (Richard Veltink) samen met zijn Adjudant Mark (Mark Hudepohl) het komende jaar over “Smoezenlaand” regeert. Dit duo werd zaterdagmiddag gepresenteerd buiten bij residentie Het Punt in Vroomshoop. Door coronamaatregelen is de bekendmaking naar de middag gehaald en heeft buiten plaats gevonden. Om 11 over 5 kwam hij samen met zijn adjudant tevoorschijn na een spectaculaire opkomst met brommers achtervolgt door een politieauto met daarin het nieuwe duo. Deze heren maken al jaren onderdeel uit van de Raad van Elf en stonden al sinds juni 2020 in de startblokken, maar zagen door de vorig jaar geldende coronamaatregelen hun jaar teruggegeven worden aan het toenmalige duo. Dit jaar moest het sowieso doorgaan. Zoals het motto al doet vermoeden gaat het om 2 vrienden die het kattenkwaad wel uitgevonden konden hebben. Direct na de opkomst nam Prins Richard de tweede kort het woord, bedankte iedereen voor de komst en nodigde iedereen uit om op een nader te bepalen moment wanneer de maatregelen het weer toelaten, een bijeenkomst te organiseren waarbij alle Smoezen het duo kan feliciteren. 

Met de bekendmaking van de nieuwe prins en adjudant is de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen een feit. Voor meer informatie over De Smoezen, het nieuwe duo en alle activiteiten kunt u terecht op de website: www.desmoezen.nl.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *