KNNV boort oeverzwaluwenwand Oosterweilanden uit

Op bedrijventerrein Oosterweilanden, aan de rand van het gelijknamige zonnepark, bevindt zich een heuse oeverzwaluwenwand. In die wand is het de bedoeling dat oeverzwaluwen kunnen nestelen. Het probleem is alleen dat oeverzwaluwen bijzonder kieskeurige vogels zijn. Een eerder gebruikt nest dat niet schoon genoeg is en ook nog eens een te harde binnenkant heeft, beschouwt de oeverzwaluw als ongeschikt. De KNNV kwam met de oplossing. Schoonmaken, uitboren en zachter zand aanbrengen.

Een oeverzwaluwenwand is prachtig, maar moet dus gemonitord worden én goed onderhouden. Dat hebben de Vriezenveense vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging onlangs voor hun rekening genomen. De gemeente leverde een kleine bijdrage in de kosten voor aanschaf van materialen en de KNNV leverde het werk. Wethouder Martha van Abbema ging er donderdag 11 november even langs. Ze dankte de groep ijverige vrijwilligers. “De KNNV doet dit op uiterst vakkundige wijze”, constateerde Van Abbema tevreden. “We zijn erg blij met hun hulp bij het duurzaam houden en maken van bedrijventerrein Oosterweilanden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *