Waterspraypark bij het Aquapark De Zandstuve krijgt geld

Het begeerde waterspraypark van het Aquapark De Zandstuve is een flink stuk dichterbij gekomen. Directeur Henk-Willem Laan van de landelijke stichting Het Gehandicapte Kind was op dinsdag 16 november niet met lege handen vanuit Den Haag naar Vroomshoop gekomen. De helft van de landelijke huis-aan-huis collecte in de gemeente Twenterand van deze week voor het Gehandicapte Kind gaat naar de te realiseren kinderwaterspeeltuin van het Aquapark De Zandstuve. Ook vrijwilligers van het Aquapark helpen mee om deze collecte tot een succes te maken, die is opgezet door lokaal coördinator Dianne de Boer van de stichting het Gehandicapte Kind.

Henk-Willem Laan had daarnaast een bezoek gebracht aan familie van hem van het gelijknamige accountskantoor de Jong & Laan in Vroomshoop om een extra bijdrage voor de actie te vragen. Dat had succes. Directeur Laan kon het bestuur van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop verblijden met een bedrag van € 2.500,00. Hetzelfde bedrag gaat naar het Gehandicapte Kind.

Directeur Henk-Willem Laan was in actie gekomen voor een waterspeelvoorziening in Vroomshoop door toedoen van oud-minister Rick Brink van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse oud-minister wrong zich dinsdagmiddag met veel hangen en wurgen met zijn rolstoel door het toegangspoortje van het Aquapark De Zandstuve. Dat leverde onmiddellijk een advies voor verbetering van de toegankelijkheid van het Aquapark op aan het adres van de gemeente Twenterand op. Rick Brink benadrukte dat spelen pas echt leuk wordt als iedereen, dus ook het gehandicapte kind, mee kan doen.

Wethouder Mark Paters van de gemeente Twenterand benadrukte de meerwaarde van de participatie van kinderen met een beperking in de samenleving, ook bij sport en spel en bewegen. Paters beloofde, als hij terugkomt in een volgend college, er nog eens schepje boven op te doen wat het gehandicaptenbeleid betreft. Een voorbeeld daarvan zijn de speeltuinen in de gemeente Twenterand, die allemaal op spelende gehandicapte kinderen ingericht moeten worden.

Voor het Aquapark De Zandstuve had wethouder Paters positief nieuws in petto over de door het bestuur ingediende aanvraag om een kernbudget. Die aanvraag is in principe welwillend beoordeeld en het wachten is nu op het definitieve besluit van het college. Mark Paters gaf als inwoner van Vroomshoop het goede voorbeeld door een bedrag in de collectebus van de stichting Het Gehandicapte Kind te doen.

Voorzitter Herman Lutke Veldhuis van het Aquapark De Zandstuve toonde zich verguld met de actie van de stichting het Gehandicapte Kind en dankte voor dit initiatief. Vanaf het begin in 2015 heeft het stichtingsbestuur zich ingezet voor voorzieningen voor alle leeftijdsgroepen. Daarbij werd en wordt ook letterlijk en figuurlijk op de kleintjes gelet. Juist de allerjongsten kunnen spelenderwijs in het waterspraypark het zwemmen onder de knie krijgen. Dan kan vervolgens via zwemlessen de stap gemaakt worden naar de grote familieglijbaan, die inmiddels bij het 50 meter bassin is gerealiseerd. Kinderen met een beperking kunnen straks ook volop meespelen in een waterspraypark en dan kun je echt voor iedereen iets betekenen, aldus Herman Lutke Veldhuis.

De realisatie van het waterspraypark is nu een flinke stap dichterbij gekomen. Er was, ook vanuit vorige acties onder de bevolking, middenstand en bedrijfsleven, een buffer van € 25.000,00 opgebouwd. Door de financiële steun via de collecte van de stichting Het Gehandicapte Kind, de bijdrage van accountant De Jong & Laan en het te verwachten kernbudget, is de finish van de financiële actie voor het waterspraypark binnen handbereik. Ook ligt er een aanvraag bij Jantje Beton om het waterspraypark financieel te steunen.

Er bestaat bij het bestuur door deze gunstige ontwikkelingen gerechtvaardigde hoop dat deze voorziening volgend jaar bij de opening van het nieuwe zwemseizoen in gebruik genomen kan worden. Bij de realisatie en vormgeving van het waterspraypark worden kinderen betrokken.

Deze toezegging kwam van voorzitter Herman Lutke Veldhuis van het Aquapark De Zandstuve op een nadrukkelijk verzoek van directeur Henk Willem Laan van de stichting Het Gehandicapte Kind. Zo wordt het echt hun waterspraypark.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *