Leergeld Twenterand op bezoek bij CSG Het Noordik

VROOMSHOOP – Afgelopen week hield Stichting Leergeld Twenterand (SLT) een informatieve lezing bij  CSG Het Noordik in Vroomshoop. Directieleden, mentoren en andere belangstellenden luisterden naar Jan Hooiveld, coördinator van de stichting die kinderen  ondersteunt om deel te nemen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

‘Ja, ook ik word nog regelmatig stil bij schrijnende situaties van stille armoede. En dat terwijl ik heel wat gewend ben!’  Jan Hooiveld erkent ruiterlijk dat hij in het verleden ook een andere kijk had op het ontstaan van stille armoede. ‘Inmiddels ken ik veel voorbeelden van ouders die ongewild in de misère zijn beland. Met veel slapeloze nachten als gevolg. Te veel. Te vaak. Helaas. Als SLT-vrijwilligers doen we ons uiterste best om kinderen uit gezinnen met deze problematiek kansen te bieden. Zij mogen niet de dupe worden van het feit dat hun ouders te weinig geld te  besteden hebben.’ SLT ondersteunt schoolse zaken, maar helpt ook kinderen en tieners om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten. Hooiveld steekt niet onder stoelen of banken dat er veel energie gestoken moet worden om voldoende financiële middelen te genereren. ‘Met hulp van bedrijven, middenstanders, kerken, sport- en culturele verenigingen en subsidies gelukt het ons om kinderen niet aan de kant te laten staan.’ Zijn mimiek zegt voldoende. De aanwezige medewerkers van CSG Het Noordik ontgaat zijn vastberadenheid niet. Op een vraag uit zaal spreekt Hooiveld, namens SLT, de wens uit dat de gemeente Twenterand meer regie in de armoedebestrijding gaat nemen. Vestigingsdirecteur Wigman, laat weten dat CSG Het Noordik graag bereid is om daar waar mogelijk samen met Stichting Leergeld Twenterand de strijd aan te binden tegen stille armoede. De Vroomshoopse school onderstreept dat wanneer tieners nu de kans krijgen om mee te doen, diezelfde tieners straks echt gaan meetellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.