De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Twenterand

In het nationaal jaar van de vrijwilliger reikt de provincie Overijssel 100 prijzen uit aan mensen, die zich vrijwillig hebben ingezet in de provincie. Want mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen, zonder daarvoor betaald te krijgen, verdienen daar alle waardering voor.

Statenlid Stijn Hesselink heeft daarom op 25 november 2021 de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Twenterand aan Klaas Dragt, Freek Reimink en Hessel Boonstra. Hij reikte de prijzen uit samen met Ellen Bloemhof, Sociaal Werker bij Informatiepunt Vrijwilligerswerk. Dit jaar wordt ook in iedere gemeente een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de groene organisaties in de provincie Overijssel. Deze is in Twenterand overhandigd aan Bert Aman. Deze prijs werd samen met Eibert Jongsma van Landschap Overijssel uitgereikt.

Klaas Dragt

Klaas is een echte doener en bestuurlijk betrokken bij meerdere organisaties: Stichting Levend Vroomshoop, Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Vroomshoop-Geerdijk en het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop. Daarnaast schrijft hij artikelen voor de Oudheidkundige vereniging Vroomshoop, is hij online redacteur voor Delta FM en zit hij in de gemeentelijke beoordelingscommissie voor culturele subsidieaanvragen.

Freek Reimink

Freek zet zich als vrijwilliger in voor Stichting Zwembad De Groene Jager. Hij zorgt ervoor dat de ligweiden en het terrein om het zwembad er piekfijn bij liggen. Hij heeft de passie voor zijn werk op de boerderij na zijn pensioen omgezet naar vrijwilligerswerk. Dat hij creatief is blijkt uit zijn idee om ’s winters schapen op het terrein van zwembad te laten lopen om het gras mooi kort te houden.

Hessel Boonstra

Hessel doet als vrijwilliger belangrijk werk voor het documentatiecentrum van Vereniging Oud Vriezenveen door het borgen van de geschiedenis van Vriezenveen. Het werk dat hij doet als archivaris en onderzoeker is veel op de achtergrond en niet altijd zichtbaar, maar daarom niet minder belangrijk. Ook heeft hij drie boeken en veel historische stukken geschreven over de geschiedenis van Vriezenveen.

Bert Aman

Bert Aman is voorzitter agrarische natuurvereniging Land&Schap en mede-initiatiefnemer van de Groene Loper Twenterand. Bert is een onuitputtelijke bron van allerlei ideeën op het gebied van weidevogelbeheer, een passende inrichting van landelijk gebied maar ook van ideeën om de bevolking van Twenterand te betrekken bij vergroening.

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs maar 100 kleine prijzen uitgereikt door statenleden van de provincie Overijssel door de hele provincie: de OVP gaat coronaproof on tour!

Meer weten? Check #ovpontour of neem contact op. De OVP is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.

Gedeputeerde Roy de Witte legt uit waarom het belangrijk is om vrijwilligers een hart onder de riem te steken.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *