Informatieborden Oudheidkundige Vereniging geplaatst

Dit jaar bestond de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop 50 jaar. Daar is in juni uitgebreid aandacht aan besteed door middel van een dik jubileumnummer van het kwartaalblad ‘van brink tot brug’, waarin vooral de beginjaren van de vereniging zijn belicht. Dat blad is huis aan huis verspreid in Den Ham, Daarle, Geerdijk en Vroomshoop, in samenwerking met de CAV Den Ham, die haar 100-jarig bestaan vierde.

Het jubileum is ook gevierd met een kleine attentie voor alle leden, namelijk een kleurrijke boekenlegger, die was bijgesloten bij het kwartaalblad van september.

Deze week is de laatste jubileumactie grotendeels afgerond. Dat zijn 20 informatieborden, die op cultuurhistorisch interessante locaties zijn geplaatst in de voormalige gemeente Den Ham.

Er staan er 10 in Den Ham, 2 in Geerdijk en 8 in Vroomshoop. Op de borden staan foto’s van vroeger, zodat snel duidelijk is hoe de situatie ter plekke veranderd is ten opzichte van nu (of juist niet!). Bij de foto’s staat een korte verklarende tekst. Wie méé wil weten kan de QR-code op de panelen scannen met de camera van de mobiele telefoon, waarna uitgebreidere informatie beschikbaar komt.

De 20 borden zijn via een fietsroute met elkaar verbonden. De route staat globaal op de borden aangegeven. Over enige tijd komt nog een papieren folder beschikbaar, zodat de route ook met behulp daarvan gemakkelijk is te fietsen (of in delen te wandelen). Alle informatie is trouwens ook te lezen op de website van de vereniging, onder het tabblad ‘Routeborden’.

Het ontwerp is van de hand van John Mulder, eigenaar van Buro Kordaat in Vroomshoop, en de borden zijn gemaakt door Alfabet Reclame van Gerrit Slotman uit Den Ham. Op vrijdag 26 november heeft Alfabet Reclame de borden ook geplaatst, op hun vingers gekeken door de heren Cor Boom, Klaas Dragt en Paul Ranke, die samen de jubileumcommissie vormden.

De fietsroute werd mede mogelijk omdat de gemeente Twenterand een bedrag beschikbaar stelde uit de regeling kernbudgetten. Ook de Rabobank Noord en West Twente, het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, en het Cogas Cultuurfonds leverden een financiële bijdrage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *