Leergeld: covid stopt onze hulp niet

Corona en de bijbehorende maatregelen maken het voor Leergeld Twenterand lastig, maar de hulp aan kinderen van 4 tot 18 jaar om gewoon mee te doen met hun leeftijdsgenoten stopt niet.

Voor veel organisaties, ook voor Leergeld Twenterand, vormen corona en de bijbehorende maatregelen een belemmering om normale contacten te organiseren. Vergaderingen, gesprekken  met scholen, met andere hulporganisaties, en gesprekken met mensen thuis, zijn lastig in een pandemie situatie. Leergeld Twenterand gaat echter gewoon door.

De coördinator en de intermediairs van Leergeld Twenterand kunnen soms met weinig gegevens al inschatten hoe een gezin er financieel voor staat en welke hulp kinderen nodig hebben om gewoon mee te kunnen doen met hun leeftijdgenootjes. En de huidige techniek biedt veel mogelijkheden.

Leergeld gebruikt videoconferencing als er een vergadering met grote groepen nodig is, en vaak biedt een Whatsapp videogesprek al een oplossing voor een keukentafelgesprek.

Het gesprek aan de keukentafel verdient uiteraard de voorkeur, maar de techniek helpt Leergeld Twenterand in ieder geval de hulpverlening overeind te houden.

Leergeld helpt kinderen van gezinnen die een steuntje in de rug nodig hebben bij de financiering van zwemlessen, muzieklessen, schoolreisjes, excursies, busvervoer, etc., of bij het aanschaffen van een fiets of computer om de lessen op school te kunnen volgen. Door de techniek te gebruiken blijft Leergeld Twenterand in staat aan hun missie te werken en dat is “alle kinderen mogen meedoen”.

Schroom dus niet hulp te vragen als dat nodig is. Dat kan per telefoon (06-39743797) of door een mailtje naar info@leergeldtwenterand.nl . Intermediairs van Leergeld Twenterand gaan dan met u in gesprek om samen te kijken welke hulp nodig is.  Meer informatie is te vinden op https://www.leergeld.nl/twenterand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.