Decemberactie Twenterand voor lokale ondernemers

Vanwege de coronamaatregelen hadden de Twenterandse ondernemers het in 2021 niet gemakkelijk. Om ze een steuntje in de rug te geven organiseerden de gemeente Twente-rand en de provincie Overijssel vorig jaar al een bonnenactie met ondernemers en eerder dit jaar al een speciale horeca-actie. In deze decembermaand komt daar een nieuwe derde actie bij, betaald uit de zogeheten crisisgelden van de provincie.

Dagmar Boerrigter, organisator van de decemberactie, legt graag uit dat iedereen aan de actie kan meedoen. “Inwoners die in de deelnemende supermarkten voor een bedrag van 20 euro boodschappen doen, ontvangen een kraslot waarmee ze kans maken op een prijs. Alle prijzen zijn ingekocht bij lokale ondernemers om ook op die manier de lokale economie te on-dersteunen. De totale beschikbare prijzenpot bedraagt 20.000 euro”, aldus Boerrigter.

Gemeente De gemeente Twenterand heeft het initiatief genomen voor deze lokale actie. “Als wethouder spreek ik regelmatig met Twenterandse ondernemers, zeker óók over hoe het met ze gaat”, legt Harmsen uit. “Net als met de vorige twee acties willen de provincie Overijssel en de gemeente Twenterand hiermee de zwaarst getroffen sectoren een hart onder de riem steken. We hopen dat inwoners weer massaal meedoen, net als bij de vorige acties.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.