Overijsselse automobilisten kleinere kans op autoschade

Automobilisten hebben een kleiner risico op schade in de provincie Overijssel, zo blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De kans dat je auto mikpunt wordt van onder andere inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is hier 10% kleiner dan elders in Nederland. De gemeente Olst-Wijhe is de veiligste van Overijssel, wat kans op autoschade betreft.

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

Olst-Wijhe, Dalfsen en Raalte meest veilige gemeenten

Olst-Wijhe blijkt het meest veilig voor automobilisten. In geen enkele Overijsselse gemeente is de kans op autoschade namelijk zo klein als hier (-47,3%). Olst-Wijhe heeft deze eer onder andere te danken aan het lage aantal auto-diefstallen. 

De Overijsselse top 5 gemeenten met de minste kans op schade aan auto’s wordt verder aangevuld door:

  1. Olst-Wijhe (-47,3%)
  2. Dalfsen (-43,4%)
  3. Raalte (-42,9%)
  4. Tubbergen (-32,2%)
  5. Dinkelland (-30,5%)

De gemeente Almelo komt juist als minst veilige gemeente uit de bus, aldus de Auto Risicometer. In Almelo lopen automobilisten 6% meer risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme. Ook in Enschede (+4,1%) en Hengelo (+2,2%) is sprake van een verhoogd risico op autoschade.

Meer informatie over het risico op autoschade in jouw gemeente vind je op: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/autorisicometer 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.