Thuus komm’n in Het Punt, de huiskamer van Vroomshoop

VROOMSHOOP – De Stichting Levend Vroomshoop en de Bibliotheek Twenterand organiseren drie vertel- c.q. schrijversavonden onder het motto ‘Thuus komm’n ‘. Het gaat om drie bekende oud-Vroomshopers die een avond te gast zijn in het dorp waar ze hun jeugd hebben doorgebracht. Ze vertellen over hun jaren in Vroomshoop, maar ook over hun leven daarna elders in Nederland. Aan elke schrijver/verteller is een muziekgroep/muzikant gekoppeld, waarmee de gast vertrouwd is vanuit zijn jeugdjaren of met wie die muzikale band nu nog steeds bestaat.

Op 12 november was Gerrit Kolthof (oud-columnist NRC) te gast, en op 27 mei komt Alberto Stegeman (tv-maker) naar Vroomshoop.

Op vrijdag 25 maart 2022 is Marga Kool uitgenodigd. Zij woonde in haar jeugd aan de Tonnendijk in Vroomshoop, en verhuisde later naar Linde in Drenthe, waar ze statenlid was en vervolgens dijkgraaf van het waterschap Reest en Wieden.

We kennen haar vooral als dichter en tekstschrijver voor o.a. Droom de Dag, over de sage van de Groene Jager.

Daarbij werkte ze nauw samen met pianist en dirigent Gezinus Veldman, die haar ook op 25 maart muzikaal terzijde zal staan. Gezinus staat bekend om zijn creativiteit, improvisatietalent en originaliteit.

En wie kan beter dan bestuurslid Thea Kroese van Levend Vroomshoop in gesprek met Marga Kool? Het gaat ongetwijfeld ook over hun liefde voor de streektaal.

De vertelavond vindt plaats in de theaterzaal van Activiteitencentrum Het Punt, waar de bezoekers in een huiskamersfeer van de verhalen en de muziek kunnen genieten.

Het adres is Burgemeester Koetjestraat 2 te Vroomshoop, een zijstraat van de Julianastraat.

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt € 12,50. Reserveren kan per mail via info@levendvroomshoop.nl, telefonisch (0546-642191), of op de website van www.bibliotheektwenterand.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *